Nyårs dödande av kristna i Egypten

Posted by ... On 04:09 No comments

Minst 21 människor har dödats i ett angrepp mot en kristen kyrka i Alexandria i norra Egypten. Enligt vittnen var det en bilbomb som exploderade framför kyrkan en halvtimme in på det nya året.

Enligt Egyptens hälsodepartement har dödstalet efter nattens bombattentatet mot en kyrka i Alexandria stigit till 21 personer, skriver AFP. Även en moské fick skador i dådet. Ögonvittnen på plats berättar för tidningen al-Masri al-Youm att oroligheter bröt ut mellan kristna och muslimer strax efter dådet.

Ett ögonvittne berättade för den privata tv-kanalen On-TV att han hade sett en grön Skoda stanna utanför al-Qidiseen-kyrkan strax efter midnatt. Flera män klev ur fordonet och kort därefter ägde explosionen rum.

Vittnen uppgav att det uppenbarligen var frågan om en bilbomb som exploderat när besökare lämnade kyrkan i Sidi Bechr-området, kring en halvtimme in på det nya året. En utbränd bil ska ha hittats framför ingången till kyrkan.

Det var inte känt vem eller vilka som låg bakom attacken. Men al-Qaida i Irak har tidigare hotat att utföra dåd mot egyptiska kristna kopter.

I Egypten, som domineras av muslimer, finns en stor kristen minoritet. Den motsvarar ungefär en tiondel av landets sammanlagt cirka 79 miljoner invånare. /Dagen

Mer info finns på --->huffingtonpost

Kommentar

(RoJah) De som påstår och försvarar islam som en kärleksfull religion ska öppna sina ögon o se vilken ond andemakt islam är,gå till de muslimska länderna o försök praktisera ut evangeliet o se vad som kan drabba dig. Det som hände i Egypten är en droppe i havet som de västerländska sekulariserade massmedia rapporterar om.

Flera tusen nyatestamente beslagtogs o brändes i somras i Iran,utan att nämnas någonting i de västerländska pressen.
Hundratals iranska kristna sitter fängslad utan rättegång utan att nämns någonting i de västerländska massmedian.
En iransk pastor dömd till döden i Iran sedan flera månader tillbaks.
Varför fråga inte svensken i gemen som fullständigt struntar i andliga frågor om de muslimer som vill leva ut sin tro inte stannar i sina fantastiska länder som Iran,Irak,Saudiarabien,Sudan,Somalia,Palestina,Egypten,Marocko,Tunisien, Pakistan,Bangladesh. Jo, för att västvärlden har mycket positivare syn på islam än kristendomen har, Kan ni dra er till minnes i den moderna tiden att en praktiserande kristen sökt asyl i någon muslimsk land? Islam som ande makt är här för att dra både sig själv o den västerländska sekulariserade världen till avgrunden.

0 Kommentera: