Benny 16 blir Manga Figur

Posted by ... On 10:42 No comments

Enligt en rapport på WYD 2011 hemsida, ska den amerikanska författaren av Manga serier, med huvudbas i San Rafael, Jonathan Lin, förbereda en specialutgåva som ska handla om påven Benny 16 inför världsungdomsdagen.

Poängen med denna serie, som har titeln Habemus Papam, är att introducera Benny 16 till de som kanske inte vet så mycket om honom, förutom att han är ledare för katolska kyrkan, sa Mr. Lin. Serien fångar med bilder och korta berättelser upp olika tillfällen av den Helige Faderns liv, specifikt då han som kardinal arbetade med den förre påven JPII, och de kulminerade stunder som ledde fram till det att han valdes till biskop av Rom. Historien ska visa hur han växte in i sin roll som påve.

"Vi siktar på att distribuera manga till deltagare i WYD, genom att dela ut dem på allmänna platser som kyrkor, skolor,hotell eller vandrarhem, tunnelbanestationer, flygplatsen, kiosker, turistattraktioner och andra platser där de kommer råda evenemang. "

Över 300000 exemplar kommer att tryckas på spanska och engelska.
Vi hoppas att manga kommer att vara en rolig plattform för människor att lära sig mer om den Helige Fadern och inse att kyrkan är relevant, synlig och aktiv i den moderna kulturen.

0 Kommentera: