Attentat i Nigeria mot katolska studenter

Posted by ... On 11:54 No comments




På söndag förmiddag, i dag den 29 april, utförde en hittills oidentifierad man ett terrorattentat i samband med att en katolsk gudstjänst skulle börja i det största universitetet i staden Kano i Nigeria. Antalet döda och sårade har ännu inte fastställts.


Skottlossning och en explosion skakade den äldre delen av universitetsområdet i Bayero-universitetet i Kano, enligt internationella nyhetsbyråer. Katolska studenter, som samlas varje söndag i en föreläsningssal för att fira mässa, var uppenbarligen måltavla för attentatet.


I Nigeria har kristna utsatts för angrepp gång på gång den senaste tiden. Grupperingen ”Boko Haram”, som strävar efter att upprätta radikal islamistisk gudsstat, har erkänt att de har legat bakom de flesta av dessa attentat. Enligt lokala observatörer, blir dessa terrorister alltmer oberäkneliga.


Nigeria har omkring 155 miljoner invånare och är därmed landet med störst befolkning i Afrika. Mer än hälften av invånarna är muslimer. Andelen kristna i Nigeria anges i vissa fall vara 40 procent, enligt andra uppgifter 48 procent. Norra delen av landet är nästan uteslutande muslimsk, medan den södra delen huvudsakligen präglas av kristna.


0 Kommentera: