Namninsamling mot religiöst våld i Pakistan

Posted by ... On 13:29 No comments


Företrädare för olika religiösa och etniska grupper vill med en namninsamling protestera mot den senaste tidens religiösa våld i Pakistan. Kristna, hinduer, muslimer av såväl sunnitisk som shiitisk riktning uppmanar regeringen att hejda intoleransen och det religiösa våldet i landet. Detta meddelade Vatikanens presstjänst Fides under veckoslutet.


De religiösa minoriteterna har under senare år allt mer fallit offer för terrorattentat. Enligt Fides talar man nu om ”etniska rensningar” mot dessa grupper. Namninsamlingen uppmanar regeringen att ”hejda den religiösa fanatismen och det politiska missbruket av religionen, vilka hotar grundvalarna för en civilt och fredligt samexistens”.


”Tiden har kommit, då pakistanerna bör sluta sig samman och gemensamt höja rösten mot denna tendens, innan det är för sent”, heter det i uppropet. Pakistan söker nu sin inriktning, betonade i anslutning till detta Bonnie Mendes i internationella Caritas för Vatikanradion. De kristnas uppgift är att ”verka för dialog och samarbete med moderata muslimer och alla människor av god vilja” för att stoppa våldet.


0 Kommentera: