"De jagar kristna"

Posted by ... On 03:08 No comments

Nya blodiga attacker i Irak - nu mot kristnas hem

En serie attacker i Bagdad krävde fyra personers liv: ”Vad kan vi göra? - De jagar kristna i varje grannskap i Bagdad”

Attacker mot kristna hem. Fyra personer dödades och närmare 30 skadades i en ny serie attacker mot kristna hem i Bagdad. Dåden genomfördes en dryg vecka efter självmordsattacken i den katolska katedralen i Bagdad där ett 50-tal dödades.

Det var en samordnad attack som iscensattes - under tisdagsnatten och onsdagsmorgonen - mot kristna hem i västra Bagdad. Mer än 14 bomber och andra sprängladdningar detonerades på olika ställen i bland annat förorten Mansour som har en stor population av kristna. En av sprängningarna riktades mot en kyrka.

Tio dagar efter kyrkodådet

Tidigt under onsdagsmorgonen utsattes flera hem i stadsdelen Doura. Dåden kommer tio dagar efter den blodiga belägringen av den katolska katedralen i Bagdad som slutade med ett 50-tal döda och många skadade. Den senaste attacken krävde fyra människoliv och skadade ett dussin personer, enligt nyhetsbyrån Reuters.

"De jagar kristna"

Onsdagens attacker sprider fruktan hos de kristna att de inte ens kan känna sig säkra i sina egna hem.

- Vad kan vi göra? De jagar kristna i varje grannskap i Bagdad. Vi kan inte göra något för att stoppa dem förutom att be att Gud stoppar dessa illdåd, säger en skakad Emmanuel III Delly, kaldeiske patriarken i Bagdad, till Reuters.

Al-Qaidaanslutna Islamiska irakiska staten - samma grupp som låg bakom attentatet mot katolska katedralen - har tagit på sig skulden för dåden och säger att fler angrepp kommer. Gruppen menar att två kvinnor som har lämnat islam hålls som fångar av koptiska präster.

Ett par dagar efter attentatet mot katolska katedralen i Bagdad besökte Iraks premiärminister Nuri al-Maliki skadade på sjukhus. I går besökte han också den vandaliserade kyrkan för att visa sin solidaritet.

/Dagen

0 Kommentera: