Få guidade iPod turer i Vatikanen =)

Posted by ... On 12:26 No comments

I Roms domkyrka, Lateranbasilikan, blir turisterna erbjudna att använda en Ipod när de besöker kyrkan. Ipoden är programmerad med en applikation som med ord och bild berättar om kyrkans konst, arkitektur och den kristna historien.

Syftet med att införa den nya tekniken, som används på prov fram till årsskiftet, är dels att få ner ljudvolymen - men även för att tilltala yngre besökare.

- Den är designad för att tilltala en bredare publik än de vanliga kyrkobesökarna, berättar prästen Caesar Atuire för nyhetsbyrån AP.

Han är vd för det pilgrimscentrum som introducerat den elektroniska tjänsten.

- Det är fantastiskt, jag uppskattar verkligen det här. På det här sättet ser man mycket mer av allt det vackra, säger spanjoren Agustin Valverde, när han besöker kyrkan med sin familj.

Med hjälp av applikationen på Ipod:en kan besökarna bland annat använda skärmen för att zooma in högupplösta detaljer i omgivningens arkitektur. De kan även se bilder från Vatikanens bibliotek som annars inte är tillgänglig under de guidade turerna.

När testperioden avslutas i december kommer Vatikanen bestämma sig för om man tycker att det är värt att använda den nya tekniken även i andra av Roms kyrkor.


Hämtat från Dagen.se

Vill du ladda ner en guide app för St. Peters Basilika tryck här, eller bara få mer info så tryck här.

0 Kommentera: