Mödradödlighet och abort

Posted by ... On 00:28 No comments

Mödradödlighet sänks genom utbildning och vård – inte genom abort, visar ny rapport

Enligt vissa FN-organ är det enda sättet att minska mödradödligheten att legalisera abort. En ny FN-rapport, som är sammanställd av oberoende forskare visar dock att även om abort inte har legaliserats i markant högre grad har den globala mödradödligheten minskat med en tredjedel på tjugo år.

Organisationer som är för abort försöker på olika sätt föminska betydelsen av kunnig vårdpersonal när det kommer till att få ner mödradödligheten och sätter istället legala aborter som det vikigast medlet för att få ner antalet mödrar som dör i samband med graviditet eller förlossning.

Gynekolog Obi Ideh från Nigeria betonar behovet av att stärka familjen, samhället och kulturella faktorer som ett första stöd för fattiga mödrar samt att öka utbildningen och personaltätheten på vårdinrättningar för att bekämpa mödradödligheten.

UNICEF (som är för abort) rekommenderar i en rapport elva åtgärder för att minska antalet kvinnor som dör i samband med graviditet och förlossning. Den åtgärd som hamnar först på listan är ”att verka för tillgång till familjeplanering” medan ”tillgång till utbildad vårdpersonal (barnmorskor, sjuksköterskor och läkare) vid förlossningen” inte nämns förrän mot slutet av listan! (Källa: UNICEF (www.unicef.org))

Det är anmärkningsvärt att föreslå för blivande mammor att det enda sättet att rädda deras liv är att döda det ofödda barnet. De har rätt till sjukvård. Barnet har ingen röst när de är döda, beklagar Robert Walley som leder MaterCare International, en organisation för katolsk vårdpersonal som ägnar sig åt vård av mödrar och spädbarn.

Läs mer!

0 Kommentera: