Den helige Andens frukter

Posted by ... On 03:29


Paulus brev till galaterna
Gal 5:13-25

Låt er ande leda er Ni är ju kallade till frihet, bröder. Låt bara inte den friheten ge köttet något tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek.
Hela lagen sammanfattas i detta enda bud:
Du skall älska din nästa som dig själv.

Men om ni biter och sliter i varandra är det fara värt att ni gör slut på varandra. Nej, säger jag, låt er ande leda er, så ger ni aldrig efter för köttets begär. Köttet är fiende till anden och anden till köttet. De två ligger i strid så att ni inte kan göra det ni vill. Men om anden får styra er står ni inte längre under lagen.

Vad köttet ger är lätt att se: otukt, orenhet, liderlighet, avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittringar, kätterier, maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag. Än en gång varnar jag er: de som gör sig skyldiga till sådant skall inte få del i Guds rike.

Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet,ödmjukhet och självbehärskning. Mot sådant vänder sig inte lagen. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med alla dess lidelser och begär.

Om vi har andligt liv, låt oss då följa en andlig väg.

Maximilian Kolbe

Posted by ... On 12:15

Maximilian Kolbe, född Rajmund Kolbe 7 januari 1891 i Zduńska Wola, Polen, död 14 augusti 1941 i Auschwitz, var en polsk franciskanmunk och martyr. Han vördas som helgon inom kyrkan med minnesdag den 14 augusti.

Maximilian Kolbe hade blivit internerad i
nazisternas koncentrationsläger Auschwitz 1941, bland annat för att ha gömt judar. Han hade fångnummer 16670. Under sommaren hade en fånge lyckats fly, och kommendanten beordrade då att tio interner skulle dö svältdöden som straff. En av de tio utvalda, Franciszek Gajowniczek, skrek i högan sky: ”Hur skall det gå för min fru och mina barn? Nu får jag aldrig se dem mer”. Kolbe erbjöd sig då att ta Gajowniczeks plats.

De tio dödsdömda fångarna placerades i var sin cell. Kolbe sjöng
psalmer för de andra, uppmuntrade dem och bad tillsammans med dem. Efter två veckor var bara Kolbe och tre medfångar kvar i livet; de dödades då med en giftinjektion.

Franciszek Gajowniczek (1901-1995) överlevde Auschwitz och gjorde därefter till sin livsuppgift att sprida information om Kolbes offer och verksamhet i lägret. När Maximilian Kolbe
helgonförklarades av påven Johannes Paulus IIPetersplatsen den 10 oktober 1982, var Franciszek Gajowniczek närvarande.

Koble är skyddshelgon för fängelseinterner, journalister, pro life-rörelsen

Namnsdag

Posted by ... On 11:12


På vår namnsdag tänker vi på det helgon vi är uppkallade efter. Det helgonet är också vårt skyddshelgon. På vår namnsdag ber vi helgonet ta oss under sitt beskydd.

Fira namsdagen i familjen

Förklara för ert barn varifrån dess namn kommer och hjälp honom eller henne att lära känna sitt skyddshelgon. Ni kan t.ex. ge det en bild av helgonet, vilket kan bidra till att barnet utvecklar en relation till just sitt skyddshelgon.

Familjen - Bön

Posted by ... On 02:43


Korstecknet

Med korstecknet bekänner vi oss till den treeniga Guden. När vi gör korstecknet, säger vi: "i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn". Med det menar vi: Gud ger oss sin kärlek, han gav oss sin Son och sände oss sin helige Ande. Vi visar att vi tror på frälsningen genom Kristi lidande på korset, hans död och uppståndelse.

I Familjen

Gör korstecknet tillsammans med ert barn, t.ex. efter bordsbön eller aftonbön. Uttala orden tillsammans. Denna gest ger barnet trygghet och orientering. Det kommer att känna igen korstecknet i gudstjänsten och vänja sig vid att göra det av sig självt.

Ord av Påven - Föräldrar

Posted by ... On 02:33


Kära föräldrar, be tillsammans hemma: före maten och innan ni går och lägger er. Bönen för oss inte endast till Gud, utan också närmare varandra. Bönen skänker oss fridens och glädjens kraft. Familjelivet blir rikare och mer glädjefyllt om Gud är med och om hans närhet upplevs i bönen.

Påven Benedikt XVI


Familjen- Kyrkan i miniatyr

Posted by ... On 02:12


Kristna Traditioner i Familjen



Familjen är centrum i troslivet. "En kyrka i miniatyr" eller "familjekyrka" kallas den av Andra Vatikankonciliet. I Familjen lär barnen känna Guds ord och de får uppleva hans kärlek i gemenskap med människor de älskar. Kristna traditioner fördjupar familjelivet och gör Gud närvarande i vardagen.

Böner


Bordsbönen

Med bordsbönen tackar vi Gud för de gåvor som ligger framför oss. Vi visar att måltiden inte är självklar, utan att den är Guds värdefulla gåva till oss. När vi visar respekt för maten, visar vi därmed att vi är varsamma om hela skapelsen. När vi tackar Gud för hans gåvor, välsignar vi dem samtidigt så att de kommer att skänka oss allt gott.

Förslag till bordsböner:

* I Jesu namn till bords vi går, välsigna Gud den mat vi får. Amen.


* Mat på bordet idag igen. Tack vår Herre som ger oss den! Amen.

The Daily Show With Jon Stewart

Posted by ... On 07:17

Bilder från konf. 09

Posted by ... On 03:01

Familj och vänner träffades i församlingen efter konfirmationen
Här läxar kh. Janusz en ung konfirmand om livet hehe :p

Titziana- Kateket och mamma till en av konfirmanderna
Jessika Pozar stolt
Nancy och Natasha
Biskop Anders Arborelius OCD.

Palommas stolhet över att ha erövrat Marsipanblomman
Efter två års undervisning har Pero äntligen tagit konfirmationen
Det Bjöds på jätte god Fika

Marco sitter med Biskopen
Paula Delade ut Oremus till alla konfirmander
En av församlingens yngsta medlemmar var på besök (Emmanuela)
De 3 musketörerna (Biskop Anders, Diakon Martin, Kh Janusz)


Fishermen

Posted by ... On 14:04



Ungdomsreträtt i sommar!

Posted by ... On 13:46

Ungdomar (15 - 30 år) inbjuds till den årliga Ungdomsreträtt som äger rum 12 - 16 juni i Jesu Moder Marias kloster i Mariavall.

De firar mässa varje morgon och man har möjlighet att delta i tidebönerna. Det finns tid till både stillhet och gemenskap. För den som vill finns tillfälle till praktiskt arbete.

Kostnad: 200 kr
Anmäl dig till: mariavall@katolskakyrkan.se
Telefon: 0417 - 231 91


Tvättar du dig regelbundet?

Posted by ... On 13:36


Till alla som inte går i kyrkan men som fortfarande tvättar sig


ÅTTA GODA SKÄL VARFÖR JAG ALDRIG TVÄTTAR MIG


1. Som barn blev jag jämt tvungen att tvätta mig.

2. Människor som tvättar sig tror att de är renare än andra människor. De är hycklare

3. Det finns så många olika sorters tvål att jag inte vet vilken som är bäst för mig.

4. Jag har tvättat mig tidigare men det blev så långtråkigt att jag har slutat.

5. Jag tvättar mig fortfarande men bara vid speciella tillfällen, t.ex. till jul, påsk och pingst.

6. Ingen av mina vänner eller bekanta tvättar sig.

7. Jag är fortfarande ung men när jag blir gammal kommer jag kanske att tvätta mig.

8. De som gör tvålen är bara ute efter mina pengar.

Kyrkoherde Sidney Laing, Dublin


Fördjupa din tro?

Posted by ... On 13:30

Tro och vetande. En helg på klostret i Omberg
21 - 24 maj är det dags att ta itu med viktiga och kluriga frågor rörande Kyrkans tro. Fokus ligger på tro och vetande.
Är Kyrkan mot vetenskap? Har vetenskapsmännen motbevisat Guds existens?
Kom och ställ dina frågor till p. Ulf Jonsson SJ, en osedvanligt klipsk katolik.
Helgen bjuder också på andlig fördjupning, mässor och bön med systrarna på Jesu Hjärtas kloster.
Läs mer och anmäl dig här! www.suk.se

Sankta Birgittas Församling

Posted by ... On 13:21


Sankta Birgittas Församling = Historia

(hämtat ifrån www.sanktabirgitta.se)


Den 16 december 1897 kom en präst till Norrköping och hyrde 2 rum i Stora Hotellet. Ett rum för sig och ett rum för sin herre, Jesus Kristus. Prästen, greve Bernhard VonStolberg zu Stolberg, inrättade ett kapell i detta andra rum och där firade hangudstjänster.


1 april 1903 inrättade han ett kappell på Skolgatan 24 en trappa upp.Detta blev det katolska kapellets adress under mer än 25 år. Flera hade samma tro om nattvarden som han själv. De samlades i kapellet samt förberedde ett ståtligt bygge åt sin Herre Jesus Kristus.

Bernhard Von Stolberg stannade i Norrköping till 1925, då han blev sjuk och sedanvårdades utomlands där han senare avled februari 1926. Först efter hans bortgång blev hans dröm och käraste önskan förverkligad: en riktig kyrka för Norrköpings och Östergötlands katoliker.

Söndagen Gaudete, den 11 december 1927, kunde grundstenen läggas till den nya Sankta Birgittakyrkan på Skolgatan 14. Söndagen den 7 oktober 1928, den heliga Birgittas festdag, konsekrerades altaret och benedicerades kyrkan. Den var inte stor, tvåskeppig med 153 sittplatser, men med sina vackra arkitektoniska linjer i såväl exteriör som interiör, sin förnärma gröna marmorfasad och sin konstnärliga utsmyckning utgör den ett värdigt tempel. Man har kallat Birgittakyrkan, (pärla) bland Norrköpings konstverk

Mini-info

Posted by ... On 13:12



Nu på lördag den 30 maj finns det ministrantundervisning i prästgårdens källare kl. 11.00 med Paula...

Påvens pilgrimsresa på nätet

Posted by ... On 06:14


Inför påven Benedikt XVIs resa till det Heliga landet öppnades en internetsida, http://www.holyland-pilgrimage.org/, som på sju språk ger information, fotografier och programdetaljer kring påvens resa. Dessutom erbjuds uppdateringar och tips kring pilgrimsresor via e-post. Bakom sidan står Israels regering.
Påven besökte under 8 – 15 maj Israel, de palestinska områdena och Jordanien.

Drogelände i Mexiko

Posted by ... On 06:02


Mexikansk biskop talar ut om drogeländet


Stor medial uppmärksamhet i Mexiko har väckts av uttalanden från ärkebiskopen av Durango, Hector Gonzalez Martinez. Vid ett pressmöte klagade han över hur folket lider under knarkmaffians härjningar. Durango upplever en skräckinjagande ökning i drogrelaterat våld, eller avrättningar i drogmiljö. Första kvartalet i år uppvisar en femhundraprocentig ökning mot samma tid i fjol. Detta gav ärkebiskopen anledning att behandla problemen i årets herdabrev inför fastan.

I sitt herdabrev jämför ärkebiskop Gonzalez situationen i de områden där knarkmaffian bedriver sina inbördes hämndaktioner med Kristi lidande. Varje vecka läser man om avrättningar i maffiastil. Ärkebiskopen påtalar också ett annat fenomen: i hela landet lider befolkningen under utpressare som ringer hotsamtal på telefonen, påstår sig representera de fruktade knarkkartellerna och hotar att kidnappa familjemedlemmar.

- I alla barer och kafféer talar man om saken – detta är en värld som lever i psykos, i förtvivlan och lidande, säger stiftets talesman Victor Manuel Solis.

Kyrkan mot droger....

Posted by ... On 05:56


Argentinska präster hotade till livet

Två katolska präster i Buenos Aires som hotas till livet har tagit emot en solidaritetsförklaring från 350 medbröder över hela Argentina. De två är verksamma bland utslagna människor i ett fattigt område i huvudstaden och de misstänker den lokala drogmaffian för att ligga bakom hoten.

Den argentinska kyrkan har nyligen offentligen brännmärkt droghandeln i de fattiga slumområdena runt Buenos Aires och påtalat att de ansvariga för droghanteringen går straffria.

Kraften i Jesu dyrbara Blod

Posted by ... On 05:52


Jesu budskap:

Mitt bord är alltid föreberett och jag, Mästaren, har offrat mig för dig. Efter att du tagit emot den heliga kommunionen, se djupt in i din själ och känn effekten av mitt Heliga och Dyrbara blod som verkar i dig. Var inte okänslig för detta.

Att komma till mitt altare bör man inte göra av vana. Var och en borde vara driven av en djup kärlek till mig. Att få kontakt med min kärlek gör att din själs synder blir förintade.

Ur Marie Obefläckade Hjärtas Kärleksflamma

Biskop värnar om Amazonas regnskogar

Posted by ... On 05:39


Regnskogarna i Amazonasområdet är beroende av ett nytänkande hos världsopinionen. Det betonade biskop Erwin Kräutler från det brasilianska stiftet Xingu vid en konferens om mänskliga rättigheter i Luzern nyligen.

Sker inte ett sådant nytänkande, är skogen förstörd inom tjugo eller trettio år, sade biskopen. Därmed hotas också vistelseområdena för otaliga infödda befolkningsgrupper. I sitt anförande underströk biskopen att kyrkan har en särskild plikt att i Guds kärleks namn sätta stopp för förstörelsen. Kräutler manade till större engagemang för att motverka avverkningen av regnskogen.


<---Amazonas

Moder Theresas Words

Posted by ... On 14:21

Om vi ber, så tror vi. Om vi tror så älskar vi. Om vi älskar så tjänar vi. Vi kan inte göra stora saker, bara små saker med stor kärlek.

Vänliga ord kan vara små och enkla att uttala, men de ekar i oändlighet.

Igår är borta. Imorgon har inte kommit ännu. Vi har bara idag. Låt oss börja...

Det är inte hur mycket vi gör något, utan hur mycket kärlek vi stoppar i det vi gör.

Innan du talar, är det nödvändigt för dig att lyssna, för Gud talar i tystnaden i ditt hjärta....

Jag har alltid sagt att vi ska hjälpa en hindu att bli en bättre hindu, en muslim att bli en bättre muslim och en katolik att bli en bättre katolik...Istället för att omvända..

Om vi verkligen vill lära oss att älska, så måste vi lära oss att förlåta...

När en fattig människa dör av hunger är det inte för att Gud inte tog hand om denne. Det hände därför att varken du eller jag gav den personen vad den behövde. Calcutta finns överallt i världen om du kan se med dina ögon...


Tappa aldrig ditt hjärta. Vi kan alltid - tack gode Gud - le. Kan du ingenting annat göra så kan du alltid le...

Det finns en stor hunger efter kärlek. Det får vi alla uppleva i livet, smärtan, ensamheten. Då behöver vi modet att känna igen den. Den fattige kan finnas i din egen familj. Hitta dem, älska dem...

Desto mer du äger, desto mer har du ockuperat och du kan ge mindre. Men desto mindre du har, desto större frihet äger du. Det är ingen förödmjukelse eller botgöring. Det är glädjefull frihet. Det finns ingen tv här, eller annat hit och dit.
Men vi är mycket lyckliga...

Jag har funnit en paradox, att om jag älskar tills det gör ont, så försvinner smärtan och bara kärleken finns kvar

Om Du dömer, har Du inte tid att älska.

Vi kan inte göra storverk bara små gärningar med stor kärlek.

Biskopens predikan från Palmsöndag 09

Posted by ... On 13:24

Predikan i Vår Frälsares kyrka i Malmö Palmsöndagen den 5 april 2009

Kära bröder och systrar. Kan vi lindra Jesu lidande? När vi ser en människa lida, vill vi göra allt vad vi kan för att hjälpa, trösta och lindra hans eller hennes lidande. Det vore konstigt om vi inte kände på samma sätt, när vår Gud och Frälsare lider på korset. Kan vi verkligen göra någonting för att lindra Jesu lidande? Ja, en sak kan vi i alla fall göra, och det är att bli kvar hos honom, stanna, vaka, be och visa vår kärlek och tillgivenhet. Ett ord i passionsberättelsen pekar just på det. "Min själ är bedrövad ända till döds", säger Jesus. "Stanna här och vaka med mig"

Men vi ser, att lärjungarna somnar. De har inte kraft att vaka. Här utspelar sig vårt personliga livs drama. Vill vi stanna kvar hos Jesus och vaka med honom? Vill vi visa vår kärlek, vårt medlidande, vår tillit eller har vi ingen kraft? Somnar vi in i själviskhet, i synd? Det är vårt livs drama. Vill vi verkligen bli kvar hos Jesus och vaka med honom? Vill vi verkligen bli kvar hos Jesus under livets alla omständigheter? Vill vi visa honom vår kärlek? Vill vi gå i hans fotspår? Det är det hela passionshistoriens drama vill visa oss. Jesus tar på sig hela världens lidande, all synd, all död för att befria oss från allt detta, för att öppna hans oändliga kärlek för oss.

Vi är kallade att bli kvar hos Jesus, att hjälpa honom att bära korset. Men hur skall vi kunna klara det, vi som inte ens klarar livets små vedermödor och problem? Det är kanske här nyckeln ligger. Vi måste upptäcka att de små svårigheter, sjukdomar, problem, konflikter som drabbar oss är vårt sätt att hjälpa Jesus att bära korset för världens frälsning. Vi får upptäcka att vi som tillhör Jesus får hjälpa honom att bära korset genom det som drabbar oss. Det är inte likgiltiga, profana händelser som gör livet tungt och bittert, utan på ett eller annat sätt ser vi bakom det svåra Jesu heliga kors, som kommer in i vårt liv. Det kan vara svårt för oss, innan detta går upp för oss. Det dyker upp ett lidande helt oväntat. Vi kämpar och vi skriker: "Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?" Vi får skrika så, eftersom Jesus själv gjorde det.

Huvudsaken är att dialogen, kontakten med Gud finns kvar. Det får vi aldrig glömma. Så länge vi talar med Gud, även om det är på ett till synes upproriskt eller rentav vanvördigt sätt, så är det bön. Då finns kontakten. Då finns den levande relationen. Det börjar med uppror, oförståelse, anklagelse. Men så småningom går det över till överlåtelse, tacksägelse. I psaltarpsalmerna börjar det ofta med klagan, uppror, bitterhet och anklagelse. Så småningom går det nästan omärkligt över i tillit, tacksägelse och lovsång. Det är en modell av vårt liv. Vi reagerar häftigt, när det är tungt och svårt, när lidandet plågar oss. Men så småningom kan vi se, att bakom detta anar vi den Korsfästes ansikte, som ser på oss och frågar: "Vill du gå med mig? Vill du bli kvar med mig? Vill du vaka med mig?"

Ännu tydligare frågar han: "Vill du hjälpa mig att frälsa världen?" Här ligger det stora: att vi som lemmar i Kristi kropp får fortsätta att bära hans frälsningsbringande kors genom tiderna, genom historien. Även om vi tycker att det är ett litet, obetydligt, nästan försumbart lidande som drabbar oss, kan det vara vårt sätt att hjälpa Jesus att bära hans kors. Under dessa veckor ber vi korsvägsandakten. Där dyker det upp människor som på olika sätt får hjälpa Jesus. Simon från Kyrene tvingas först att bära Jesu kors en sträcka. Vi får tro, att det i hans hjärta hände något stort, att han upptäckte att det var underbart att få hjälpa Jesus att bära hans kors. Vi möter Veronika med svetteduken, och vi möter framför allt Jesu egen Moder Maria, som stannade kvar vi korsets fot. Här har vi människor som vi kan identifiera oss med.

I Simon från Kyrene ser vi den som tvingas bära korset. Så är det ofta i vårt liv. Vi väljer inte vårt kors. Det bara ramlar över oss. Men i kampen att acceptera det kan vi få hjälp. I det oundvikliga lidande, som vi aldrig kan bli av med, kan vi se, att just där får vi hjälpa Jesus att frälsa världen. Då blir lidandet något annat.

Vi får se på Veronika. Det är så lite vi kan göra för att hjälpa dem som lider. Men vi kan i alla fall klappa dem på kinden, torka av deras panna eller hålla dem i handen. En liten gest kan ofta betyda ofantligt mycket för dem som lider, ja, också för Jesus. Tyvärr är vi nordbor lite rädda för detta. Många gånger har jag hört, att sörjande människor säger: "Folk är rädda för mig. De går över på andra sidan gatan. Plötsligt blir det så viktigt för dem att titta i ett skyltfönster som de aldrig tittar i annars, bara för att slippa möta min blick". Ja, människor är alltför blyga, alltför rädda. Vi behöver inte säga en mängd fina och vackra saker till de lidande. Men vi kan klappa dem på kinden. Vi kan trycka deras hand. Det lilla obetydliga som Veronika symboliserar måste vi lära oss, om vi vill vara Kristi lärjungar.


Till sist har vi Jungfru Maria. I henne ser vi den största och högsta uppgift som vi människor kan få: att bli kvar vid Jesu kors och hjälpa honom att bära frälsningens kors för världens räddning och till Faderns ära. På ett eller annat sätt får vi alla, i alla fall i vår dödsstund, erfara att Gud förväntar sig att vi blir kvar i kärlek och överlåtelse. Pascal skriver: "Jesus kommer att vara i dödsångest ända till världens slut. Vi får inte sova under den tiden." Jesus fortsätter ju att lida i oss. Jesus har identifierat sig så med oss människor och på ett helt speciellt sätt med oss som tillhör honom i hans Kyrka, att han fortsätter att lida i och med oss. Det är något vi måste ta vara på för att i lidandets fasansfulla verklighet bli kvar i hans kärlek.
Det värsta som kan hända en människa är att bitterheten fördärvar hennes själ. Människor som har varit med om ett aldrig så litet lidande fastnar lätt i bitterhet och hat. Ett förfluget ord för trettio år sedan kan förgifta en familjesituation. Vid ett arvskifte kan man bråka om några gamla klädtrasor. Det kan gälla även kristna människor. Bitterheten, själviskheten kan fördärva oss inifrån. Därför behöver vi ibland en dos lidande för att inte fastna i oss själva, i vårt eget behag, i våra egna bankböcker och i vår egen bekvämlighet. Det kan låta lite hårt, men ibland behöver vi den lilla dosen lidande för att vårt hjärta inte skall förhärda sig. Vi behöver mjukas upp och få en större likhet med Jesu allraheligaste hjärta. Det får vi i lidandet.
Denna vecka får vi en chans till andlig hjärtmassage så att vi inte fastnar i vår "pyttelilla" värld, där vi är kungar som styr och ställer, och där andra bara skall applådera och nicka. Ibland behöver vi verkligen ta på oss Jesu kors. Här får vi hjälp av Jungfru Maria. Hon som är vår Moder hjälper oss att se Kristus och hans oändliga kärlek, hans sårade ansikte i just det lidande, den svårighet, den besvikelse som drabbar oss. Men det tar lite tid. Så börja gärna med att be psalmen: "Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?" Fortsätt att be den. Då blir ni överraskade, när ni kommer fram till slutet av psalmen, för då är det tacksägelsen, överlåtelsen, ja, faktiskt glädjen, som får sista ordet. Så är det också med frälsningen. Allt leder fram till påskens jubel.

Därför vill jag redan nu önska er att ni skall få erfara påskens stormande glädje och jubel. Men det kan vi bara göra, om vi står kvar nära Jesus vid korset. Om vi bara viftar bort korset och fastnar i oss själva, då kan inte heller påskens glädje tränga in i vårt hjärta. Glädje och sorg är två systrar som hör ihop. Vi kan inte skilja dem åt. Vår tids svårighet är kanske att vi inte riktigt förstår vare sig glädje eller sorg. Det blir bara nöjen och problem. Vi förringar både glädje och sorg. Då blir vi kopior av oss själva. Ett värre öde finns inte.


I Fadern och Sonens och den Helige Andes namn.
Amen.
+Anders Arborelius ocd





Är vår tro beroende av media?

Posted by ... On 13:15

Kadinal Vingt-Trois, ärkebiskop av Paris

(katobs.se) I ett lugnt studiosamtal får ärkebiskopen av Paris, kardinal André Vingt-Trois, utveckla sina tankar kring tron och hur mediakampanjerna påverkar de katolskt troende. Till skillnad från många tyska biskopar så menar ärkebiskop Ving-Trois att attackerna mot kyrkan kan få den kristtroende att gå tillbaka till väsentligheterna i tron. "...När Gud i Femte Mosebok säger: ”Se, jag ställer dig idag inför liv och lycka eller död och olycka,” då ställer han människan inför ett fritt val, han tvingar henne inte till något. Och kyrkan är kallad att göra samma sak."

Tryck på rubriken för att se hela artikeln...

Vad händer?

Posted by ... On 13:00


Hello friends...
Vi har varit lite upptagna men vi kommer att börja blogga mer igen...

Här är en liten församlingsuppdatering:

* Imorgon den 10 maj har konfirmanderna ett skriftligt prov som de ska göra kl.10.00...Går det dåligt så finns en till möjlighet den 17 maj samma tid.

* Ministranterna ska på utflykt till Gröna lund under början av sommaren. :o)

* Vallfärd till Vadstena (minns inte vilket datum, men det hänger på anslagstavlan)
Det kostar 50 kr för en vuxen och 20 för barn. Man anmäler sig i Sakristian hos prästen.

Konfirmation 24 Maj

Posted by ... On 13:37


Den 24 Maj kommer Biskop Anders och konfirmerar flera ungdomar i vår församling... innan dess ska de göra ett kunskapstest den 10 Maj kl. 10 i prästgårdens källare...

Missar man test tillfället eller kuggar man på testet har man en till chans på sig den 17 maj, samma tid & plats.
Lycka till! :0)