Av Barn

Posted by ... On 08:04 No comments

Den här texten är en uppsats som en ung pojke
i tredje klass skrev. I den beskriver han Gud ur sin egen synpunkt.

En av Guds viktigaste jobb är att skapa människor. Han gör dem så att han kan ersätta de som dog, så att det finns tillräckligt med människor för att ta hand om saker och ting här på jorden.

Han skapar inte vuxna, utan bara bebisar. Jag tror att det är för att de är små och lättare att tillverka. På så sätt behöver Han inte spendera sin värdefulla tid på att lära dem att prata och gå. Det får föräldrarna sköta.

Guds andra viktigaste jobb är att lyssna på bön. Väldigt många böner, eftersom många präster och nunnor ber hela tiden, inte bara när de ska gå och lägga sig. Gud har inte tid att lyssna på radio eller titta på tv på grund av alla böner han måste lyssna på. Det måste vara en massa oväsen i Hans öron, men Han har säkert uppfunnit ett sätt att stänga av det.

Ateister är människor som inte tror på Gud. Jag tror inte vi har såna i Chula Vista, det är i alla fall inga ateister som kommer till vår kyrka.

Jesus är Guds son, Han brukade göra allt hårt arbete; som att gå på vatten, utföra mirakel och undervisa människor som inte ville veta om Gud. De tröttnade till slut på Hans predikningar och korsfäste Honom. Men Han var god och snäll, lik hans Far. Han sa till sin Far att folket inte visste vad de gjorde och att Gud bör förlåta dem. Gud sa OK.

Hans Far (Gud) uppskattar allt Jesus gjorde på jorden, så Han låter honom bo i himlen nu. För tillfället hjälper Jesus sin Far med att lyssna på bön och meddelar Gud om saker som är viktiga att sköta. Som en slags sekreterare, men mycket viktigare förstås.

Du kan be när du vill och vara säker på att Gud och Jesus hör dig, för de har ordnad det så att det är alltid någon av dem som hör bönen.

Man ska alltid gå till kyrkan på söndag för att det gör Gud glad, och om det finns någon man ska göra glad så är det Gud. Skippa inte kyrkan bara för att göra något som du tror skulle vara roligare som att åka till stranden. Det är fel! Dessutom så kommer inte solen riktigt fram förrän vid tolvtiden.

Om du inte tror på Gud kommer du att vara väldigt ensam. För dina föräldrar kan inte följa med dig överallt, som till läger och sånt, men det kan Gud.

Det är bra att veta att Gud är med dig när du är rädd på natten i mörkret eller när du inte kan simma bra och du knuffas ner i djupt vatten av stora ungar. Men du ska inte bara tänka på vad Gud kan göra för dig.

Jag gissar på att Gud la mig här och kan ta mig härifrån när han vill, därför tror jag på Gud.

Skriven av Danny Dutton, 8 år, från Chula Vista/Kalifornien.







0 Kommentera: