......Himlen

Posted by ... On 16:54 No comments


Himlen

Den som dör i Guds nåd och vänskap och som är fullständigt renade, lever för evigt med Kristus. De är för evigt lika Gud, eftersom de ser honom ”sådan han är” (1 Joh 3:2), ansikte mot ansikte. Detta fullkomliga liv med den heliga Treenigheten, denna livs- och kärleksgemenskap med jungfru Maria, änglarna och alla de saliga kallas för ”himlen”. Himlen är det slutgiltiga målet och förverkligandet av människans djupaste längtan, ett tillstånd av högsta och slutgiltiga lycka.
Att leva i himlen är att ”vara tillsammans med Kristus”. De utvalda lever ”i honom”, men de behåller där eller rättare sagt finner där sin sanna identitet, sitt eget namn.
Det mysterium som består av den saliga gemenskapen med Gud och alla dem som är i Kristus överträffar all insikt och all föreställning. Skriften talar om den för oss i bilder: liv, ljus, frid, bröllopsfest, rikets vin, Faderns hus, det himmelska Jerusalem, paradiset: ”Vad inget öga sett eller inget öra hört och vad ingen människa har anat, det som Gud har berett åt dem som älskar honom” (1 Kor 2:9).

0 Kommentera: