Fotbollsspelare förbjöds prata religion

Posted by ... On 01:24 No comments


En av anfallsspelarna i det brittiska fotbollslandslaget, den 24-årige Wayne Rooney, stoppades häromdagen från att besvara frågor om sin katolska tro vid en intervju i samband med fotbolls VM i Sydafrika.


Det var i onsdags som Rooney intervjuades av journalister och blev tillfrågad om varför han brukar ha en rosenkrans runt halsen vid träningspassen. Fotografer hade nämligen lyckats plåta Rooney under ett träningspass i sydafrikanska Rustenburg, och på bilderna ser man att Rooney har en rosenkrans runt halsen. Rooney började förklara för journalisterna att han sedan fyra år tillbaka brukar ha med sig sin rosenkrans också på fotbollsträningen. ”Det är min religion, men jag kan naturligtvis inte bära den på mig under matcherna.” Därefter blev Rooney abrupt avbruten av det engelska fotollsförbundets medieansvarige Mark White, med uttrycket ”We don’t do religion” (Vi sysslar inte med religion).


Wayne Rooney började spela i det engelska fotbollslandslaget redan 2003, när han var 17 år. Han växte upp i en katolsk familj i Liverpool och gick i en katolsk skola, även om hans föräldrar inte uppges vara särskilt aktiva inom den katolska kyrkan.

0 Kommentera: