Människans liv- att lära känna och älska Gud

Posted by ... On 13:44 No comments

"Fader... detta är det eviga livet, att de känner dig, den ende sanne Guden, och honom som du har sänt, Jesus Kristus" (Joh 17:1,3)

Gud vår frälsare "vill att alla människor skall räddas och komma till insikt om sanningen" (1 Tim 2:3-4)


Gud är oändligt fullkomligt och heligt i sig själv. I sin godhet beslöt han att skapa människan, för att hon skulle få del av hans eviga liv. Därför är han alltid och överallt nära människan. Han kallar henne och hjälper henne att söka honom, lära känna honom och av all sin kraft älska honom. Han kallar alla människor som synden har skiljt från varandra, till enheten i sin familj, kyrkan. Han gör det genom sin Son, som han sänt som Frälsare och Räddare, då tiden var fullbordad. I honom och genom honom kallar han människorna att bli hans barn i den helige Ande och så få hans saliga liv till arvedel.
För att denna kallelse skulle nå hela världen, sände Kristus de apostlar han hade utvalt och gav dem uppdraget att förkunna evangelium: "Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar, döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut" (Matt 28:19-20). I kraft av denna sändning gick de ut "och predikade överallt, och Herren bistod dem och bekräftade ordet genom de tecken, som åtföljde det" (Mark 16:20).

Den som med Guds hjälp hade tagit emot Kristi kallelse och i frihet sagt ja till den, blev genom Kristi kärlek driven att förkunna det glada budskapet i hela världen. Detta dyrbara uppdrag, som apostlarna tagit emot och givit vidare, har troget upprätthållits av deras efterföljare. Alla, som tror på Kristus, kallas att ge evangeliet vidare från släkte till släkte, i det att de förkunnar tron, lever den i broderlig gemenskap och firar den i liturgi och bön.

0 Kommentera: