Franska katoliker kritiserar påven?

Posted by ... On 15:52 No comments

Enligt TT som isäg citerar tidningen "L'express" så kritiserar franska katoliker påven, men hur väl stämmer det egentligen? KUNG har gjort lite efterforskning... och fann följande.. DADADA DAAAM

Hämtat från TT: "Fyra franska katoliker av tio vill ha bort påven Benedikt XVI och de flesta vill att kyrkan ska ändra sin inställning till aborter, skilsmässor och homosexualitet.
Enligt en undersökning av det franska opinionsinstitutet Ifop som publiceras på söndagen anser 43 procent av katolikerna att påven ska pensioneras eller lämna sitt ämbete. 80 procent vill ha en modifiering av Vatikanens åsikter om bland annat preventivmedel och aborter.Ungefär hälften anser att Benedikt gör ett dåligt jobb när det gäller att försvara katolicismens värden. I augusti förra året var den siffran 13 procent.Påven har framkallat ilska och protester världen runt sedan han under sitt besök i Afrika, den värst aidsdrabbade regionen i världen, slagit fast att kondomer är inte rätt lösning för att bekämpa aids."


......................................................................


Går man till källan så visar det sig att man för tidningen L´Express´ räkning ringt 612 franska katoliker från 18 års ålder. Det framgår dock inte hur många av dessa som överhuvudtaget praktiserar sin tro eller har något engagemang för kyrkan.Redan 2007 meddelades att Frankrike inte längre är ett katolskt land, då mindre än hälften av befolkningen själva inte anser sig vara katoliker. Detta alltså även om de är döpta i den katolska kyrkan.
Skulle man fråga mässbesökare skulle svaren alltså med största säkerhet bli helt andra.
Kan man då säga att Franska Katoliker kritiserar påven när man inte ens vet om de tillfrågade överhuvudtaget är/var katoliker?

0 Kommentera: