Halloween is NOT condemned by the Catholic Church!

Posted by ... On 10:09 No comments

I Dagen, och flera internationella tidningar står att läsa att Katolska Kyrkan varnar för de hedniska riterna kring Halloween. Ingen skugga över Dagen, som ju bara vidarebefordrar en redan fastställd nyhet, och som alltså borde kunna förutsätta att den som först släppt nyheten kollat sina källor. Men nyheten är trots detta inte sann.


"Avslöjandet" kommer från en brittisk journalist som ögnade igenom L'Osservatore Romano och såg ett citat från en spansk präst - och sen slog upp det hela som ett påvligt fördömande.


Eftersom det inte brukar vara särskilt intressant med källkritik när det handlar om Katolska Kyrkan så kastar sig medier och bloggare över nyheten i sin iver att än en gång få skriva något negativt om de hotfulla katolska krafterna.


En av dem som snabbt hakat på den nya möjligheten att slå ner på Katolska Kyrkan är (naturligtvis) Camilla Grepe:


"Detta kan vi läsa i en artikel i påvestolens officiella tidning L’Osservatore Romano. Reaktionen förefaller fullt plausibel i beaktande av Vatikanens egna intressen inom området ockultism och ohälsosamt intresse för döden. Konkurrens är aldrig kul."


Nej, just det. Vi katoliker går ju ständigt omkring med grinande dödskalleleenden och är allmänt otäcka och vedervärdiga - det vet väl varenda människa! Och därför behöver inte katolikhatande bloggare kolla upp sanningshalten bakom "nyheten". Så finurligt!


Så här står det på Bluefree's Blog:


"Förstår inte hur någon på allvar kan ta dessa oskuld till män klädda i kjolar på allvar. som en bloggare sa ”Att påven – vars företrädare skickade kvinnor till bålet och sände korstågen mot oliktänkande – varnar för "terror, rädsla och död" känns ungefär som om Josef Fritzl skulle vara talesman för Rädda Barnen."


Som sagt - man skräder inte orden när det gäller Katolska Kyrkan. Ju grövre överord desto bättre. Synd bara att påven inte sagt ett knyst om Halloween... Det här är nämligen inget officiellt ställningstagande, utan helt enkelt ett citat hämtat ur en spansk tidning. Den spanske prästen Joan Maria Canals menar att föräldrar bör fokusera mer på själva allhelgonafirandet, dvs besöka de nära och kära som gått vidare.

Det är hela saken.

Som sagt, sanningen är inte så viktig när det gäller smutskastningen av Katolska Kyrkan och Vatikanen.


Så vad säger då Vatikanens representanter - på riktigt? Fader Gabriele Amorth har uttryckt det så här:


“If English and American children like to dress up as witches and devils on one night of the year, that’s not a problem. If it is just a game, there is no harm.”


So there you have it:

http://katolsktro.blogspot.com/

0 Kommentera: