Syster Irene McCormack

Posted by ... On 11:22 No comments

Catholic Mission har släppt ett uttalande där man hyllar Josephite systern Irene McCormack, som mördades för snart 20 år sedan, den 21 maj 1991, medan hon tjänade Pueblo folket i Peru. I uttalandet med rubriken "Sister Irene McCormack: Australia's next Saint?" (Syster Irene McCormack: Australiens nästa helgon?) pratar man omständigheterna kring hennes mord, hennes bakgrund och de verk hon utförde i Peru.

Den tragiska händelsen inträffade under en turbulent period av våldsamma uppror i Peru, då den marxistiska gerillan Sendero Luminoso (som på svenska betyder "Den lysande stigen") avrättade personer som de ansåg stödja regeringen. Syster Irenes brott var att hon gav mat till de fattiga och utbildade barn. Gerillan anklagade henne för att ge "Yankee mat" och sprida "Yankee idéer" genom de böcker hon använde i undervisningen.

Syster Irene kallade livet bland Perus befolkning för en "gåva" och trots att hon befann sig i närvaro av sjukdomar som exempelvis kolera, uttryckte hon att sjukdom får en att inse livets skörhet och att "varje dag är en gåva som ska levas".

Ni kan läsa mer om syster Irene genom att trycka på länken...
Sister Irene McCormack: Australia's next Saint? (Media Release)

0 Kommentera: