Idottare visade sin tro öppet under OS

Posted by ... On 01:05 No comments


När den etiopiska långdistanslöparen Meseret Defar korsade mållinjen och därmed fick guld var det första hon gjorde att ta upp en bild av Jungfru Maria och Jesusbarnet som hon burit med sig under 5000 meters loppet och bad, full av tacksamhet och fylld med glädje.

När irländska boxaren Katie Taylor, tillkännagavs som den förste någonsin att ta OS-guld i sin kategori, var hennes första ord tacksamhet till Gud och Jesus.

Meseret är ortodoxt kristen och Taylor är pingstvän, dessa är bara två exempel på vad som blivit en outtalad företeelse i årets olympiska spel. Det tysta, återhållsamma men offentliga uppvisandet av sin tro av idrottare. Från enkla krucifix, till prostrationer i bön har idrottare från olika religiösa bakgrunder fört sin privata, personliga relation med Gud in på den globala arenan, i rörande stunder av tacksamhet och lovprisning.

”Det är kanske ett tecken för många av oss i samhället, att det lilla offentliga tecknet på tro inte gör någon skada”, säger biskop Richard Moth, biskop i det brittiska försvaret. ”Det är ett tecken på att tron är inte bara en personlig sak, och på ett mycket enkelt sätt är det en möjlighet att förkunna evangeliet, att förkunna tron och allt detta kan bara vara bra!”.

0 Kommentera: