Vatikanen bjuder in världens snabbaste man

Posted by ... On 23:09 No comments


Vatikanen hoppas få sprinterkungen Usain Bolt, att medverka i en konferens om religionsfrihet i mitten av april.


Premier League-topplaget Manchester Uniteds manager, Alex Ferguson, har också anmält sitt intresse då han erbjudit Usain Bolt att spela när United möter Real Madrid.

Jamaicanen är ett stort United-fan, men han är också troende katolik, så kanske både brittiska fotbollsfans och Vatikanen får tillfälle att jubla om Bolt tackar ja till inbjudningarna.

Konferensen TEDx Via fella Conciliazione arrangeras i Rom den 19 april och fokuserar på frågorna om människors rättighet att ha en religiös tro.

Konferensen är ett samarbete mellan Vatikanen och det nya projektet ”Hedningarnas förgård” som Påvliga kulturrådet startat i avsikt att bättra på dialogen mellan troende och icke troende människor.

– Vi söker den mest grundläggande gemensam orsaken till olika religioner. Mest av allt vill vi fokusera på det absoluta principen om religionsfrihet som en mänsklig rättighet, säger huvudarrangören Giovanna Abbiati till Catholic News Agency.

Den 26-årige katoliken Usain Bolt ses ofta göra korstecknet på tävlingsbanan och hans mellannamn är förresten Saint Leo. Inbjudan till Romkonferensen handlar inte bara om närvaro, Vatikanen hoppas givetvis att världens snabbaste man även ska medverka från talarstolen. Bolt är dock inte den ende toppatlet som blivit inbjuden till religionsfrihetskonferensen. Fotbollsstjärnan Didier Drogba är en annan liksom Vlade Divac, tidigare basketspelare i den amerikanska proffsligan NBA. Arrangörerna hoppas även på den Kuba-födda amerikanska popsångerskan Gloria Estefan.

Tim Tebow Quarterback i New York Jets i den amerikanska fotbollsligan NFL och evangeliskt troende, har dock anmält förhinder. Vatikanen hade hoppats att även Tebow, som bland annat blivit känd genom att utföra en bönegest i samband med sina matcher. Ett fenomen som spridit sig till flera amerikanska sporter under begreppet ”Teebowing”. 



0 Kommentera: