Film om Påvens liv planeras

Posted by ... On 00:29 No comments


Det skall bli en film om påven Benedictus XVI:s liv. Producenten Marcus Mende på H & V Entertainment, ett dotterbolag till Odeon Film i München, och Peter Weckert har fått rättigheterna till den biografi om Joseph Ratzinger som Peter Seewald väntas publicera under våren 2014.
Seewalds bok skall koma ut på Pattlochs förlag. Man väntar sig en internationell film, som belyser Joseph Ratzingers ”utomordentliga liv  och verksamhet” i alla dess facetter från födelsen i Marktl am Inn i Bayern till påven Benedictus XVI:s pontifikat.
Det är ännu inte klart vem som skall skriva filmmanus, hette det när den tyska katolska nyhetsbyrån KNA hörde sig för hos Odeon Film. Seewald, som har skrivit tre intervjuböcker med påven, skall i varje fall medverka som rådgivare. Weckert har tidigare varit chef för tv-filmer på RTL. Han har redan producerat dokumentärfilmen Francesco och påven (2011). Där berättas det om en pojke i Rom , som med sin kör Pueri Cantores medverkar i de påvliga liturgierna. Han högsta önskan blir uppfylld när han utväljs till att sjunga ett solo inför påven. Regissören Ciro Cappellaris team fick då från kyrkan tillstånd att filma i Vatikanen. Det åtföljde också med kameran Benedictus XVI på hans resor till Afrika och Israel. 

0 Kommentera: