Förböner Första Söndagen i Fastan

Posted by ... On 14:07 No comments

Herre, allmäktige Gud, vid början av den stora och heliga Fastan känner vi vår svaghet, synd och brist inför ditt heliga majestät vågar vi komma därför att vi vet att du också är vår kärleksrike Fader. I förtröstan och hopp ropar vi till dig.
* Att du ville välsigna denna botens och omvändelsens tid för oss och alla kristna, så att du ger oss kraft att vara jordens salt och världens ljus, ber vi dig, o Herre.

* Att du ger dem som kommit långt bort från dig omvändelsens nåd så att de genom ånger och bot vänder åter till dig, ber vi dig, o Herre.

* Att du ville ge oss och alla människor din hjälp och din kraft, så att vi kan bestå frestelsens stund och inte faller för det ondas och den Ondes lockelser, ber vi dig, o Herre.

* Att du åter ville ge din Kyrkas medlemmar förståelse för offer och självutgivelse, så att de kan ge sökande människor ljus och vägledning, ber vi dig, o Herre.

* Att du ville upprätta alla nedböjda, hela de sjuka, trösta de sörjande, bistå de döende och låta de avlidna få komma in i din glädje, ber vi dig, o Herre.


Ty du, vår Gud, har genom din människoblivne och korsfäste Son segrat över frestelsen, synden och döden, du har i hans uppståndelse lyft oss från stoft och förgängelse, du har sänt oss Anden som ger oss liv och salighet- du som lever och regerar från evighet till evighet.
Amen

0 Kommentera: