Enligt operatören 3 växte jesus upp i Mecka

Posted by ... On 04:54 No comments

Jesus växte upp i Mecka - eller?
Det blev lite tokigt när mobiloperatören 3 i en tävling sökte namnet på den stad som Jesus växte upp. Rätt svar (enligt operatören 3): Mecka. Nu ber man om ursäkt för att ha förväxlat Muhammeds födelsestad med Jesus uppväxtort.

Det gick lite för fort med faktakontrollen när mobiloperatören 3 drog igång sin decembertävling Mobilregn. Operatören uppmanade sina kunder att svara på frågan om vilken stad som Jesus växte upp i. När det felaktiga svaret sedan redovisades lät inte reaktionerna vänta på sig. Kunder hörde av för att påpeka att Jesus faktiskt växte upp i Nasaret. Portalchefen Johan Gertéll är medveten om misstaget när Dagen hör av sig. - Ja, vi har fått in en del reaktioner på det, säger han.

- Vi beklagar att det på julafton blev fel i vår mobilregnstävling, där våra kunder varje dag i december fram till julafton kunde tävla om en smartphone, säger Johan Gertéll. Beklagar feletMecka är den stad på den arabiska halvön som islams profet Muhammed föddes i. Nasaret ligger i Israel. - Självklart är rätt svar på vilken stad som är Jesus växte upp Nasaret och inte Mecka. Vi beklagar naturligtvis det inträffade, säger Johan Gertéll.

0 Kommentera: