Borttagning av ikoner upprör katoliker i Ecuador

Posted by ... On 08:20 No comments


Under den gångna helgen togs en staty av jungfru Maria, heliga bilder samt ett altare bort från sjukhuset Vicente Corral Moscoso i Cuenca, i Ecuador. Detta stör den grundläggande rätten till religionsfrihet i landet anser ärkebiskopen av Cuenca, Luis Cabrera Herrera (franciskanpater).
Enligt nyhetsbyrån Fides inhämtade uppgifter kom under 2011 ett beslut från regeringen där man uppmanas att på bästa möjliga sätt använda olika utrymmen i sjukhus och på skolor. Detta var anledningen till att de heliga bilderna togs bort från sjukhuset, till dess att ett kapell byggs, sade guvernören i Azuay, Humberto Cordero.
Katoliker i Ecuador har i medier samt sociala nätverk reagerat på händelsen, och ärkebiskopen av Cuenca, Luis Cabrera Herrera, uttryckte sitt missnöje i ett uttalande som sändes till presidenten i landet. Cabrera, som är vice ordförande i biskopskonferensen i Ecuador, sade att dessa heliga bilders närvaro på sjukhusen ingjuter mod och hopp åt katoliker i svåra tider av sjukdom och död. Ärkebiskopens brev avslutades med en begäran om att se över detta beslut med tanke på mänskliga och religiösa rättigheter och behov. /SIGNUM

0 Kommentera: