Hur förklarar man sexuella övergrepp utan att kunna hänvisa till Katolska Kyrkans läror?

Posted by ... On 07:38 No comments

Hälften av alla barn som vuxit upp på svenska barnhem, i fosterhem och på institutioner har utsatts för sexuella övergrepp, enligt en statlig utredning som Rapport rapporterar om.

Mellan 1925 och 1995 placerades omkring 250 000 barn i fosterhem eller på andra institutioner. Det innebär alltså att över 100 000 barn blivit våldtagna eller utsatta för andra sexuella övergrepp i det svenska samhällets regi.

100 000 barn. Det är samma siffra som brukar anges när det gäller sexuella övergrepp inom Katolska Kyrkan i USA och som av medierna använts som ett slags mått på hur utbredda de sexuella perversionerna är just inom Katolska Kyrkan.

Och plötsligt svindlar det en smula. För 100 000 barn i ett land med närmare 300 miljoner invånare är sannerligen skandalöst nog. Men i ett land med knappa 9 miljoner invånare?

Den så kallade Dublinrapporten, som gått till botten med övergreppen på de katolska institutionerna i Irland, har visat att över 1000 barn utsatts för sexuella övergrepp mellan 1914 och 2000.

Nu indikerar alltså rapporten om det svenska icke-katolska samhällets institutioner att siffran kan vara hundrafalt högre här! Även när vi jämför antal invånare i Irland och Sverige blir det ofantligt många fler barn här än i Irland.

Min första tanke blir: Hur ska man förklara det här, när man varken kan hänvisa till Katolska Kyrkans läror eller på celibatet? Fokus har ju lagts på Thomas Doyles (dåligt underbyggda) tes om att det är Katolska Kyrkans struktur och framför allt celibatet som ligger till grund för övergreppen.

So what now? Ja, det blir sannerligen något att bita i för debattörer som till varje pris vill få pedofili att framstå som något närmast genuint katolskt. För plötsligt faller uppmaningar som HBT-sossens ganska platt:

"Tips till coachen (läs Påven): avskaffa celibatet för präster, gör det möjligt för präster att gifta sig, tillåt homosexuella präster och gör allt i er i makt för att få bort dessa jävla pedofiler!"

Bland de som är inblandade i de här övergreppen råder varken obligatoriskt celibat eller katolska sedvänjor. Det finns ingen påve att skylla på, inget prästerskap att spy galla över, ingen kristen ideologi att klandra. Så frågan måste ställas; Vad kan hbt-sossen komma med för matnyttiga tips i det här speciella fallet?

Skrivet av: Bitte http://katolsktro.blogspot.com/

0 Kommentera: