Överbefolkat? = Skyll på Katolska Kyrkan!

Posted by ... On 09:57 No comments


Ur boken "Gud och Världen. Ett samtal med Peter Seewald"
(Svensk utgåva, Veritas Förlag, 2007)


Seewald: Beträffande överbefolkningen i världen. Kyrkan anklagas för att med sitt rigorösa politik med förbud för preventivmedel provocera fram stora problem, på gränsen till riktigt elände, i stora delar av världen.


Papa Benny: Det är naturligtvis fullständigt vansinne. Eländet produceras genom sammanbrott av den känsla för moral, som tidigare gav upphov till liv i samhällen eller i gemenskaper av troende kristna och att det hindrade den misär som vi kan se idag. Att reducera kyrkans röst till inget mer än ett förbud mot preventivmedel är en stor orätt som beror på en fullständigt förvriden världsbild som jag snart ska visa.


Kyrkan lär framförallt äktenskapets helighet och äktenskapets trohet. Det är hennes sanna röst. Och varhelst den stämman blir hörd, där har barnen livsutrymme, där kan de lära sig kärlek och avhållsamhet och det rätta livets disciplin mitt i allt armod. Där familjen fungerar som en plats för trohet där finns också ömsesidigt tålamod och hänsynsfullhet som framställer förutsättningar för en verklig användning av naturlig familjeplanering. Eländet kommer inte av de stora familjerna, utan från den ansvarslösa och odisciplinerade alstring av barn som sedan inte har någon familj och som måste genomlida självdödande värld som gatubarn. För övrigt vet vi nog alla att den omvända faran växer i Afrika genom den rasande utbredningen av aids: Inte en befolkningsexplosion, utan hela stammar dör ut och landskaps ödeläggs.


När jag för övrigt tänker på att man  i Europa ger bönder bidrag för att de ska döda sina djurbesättningar, för att förstöra skörden, grapefrukter, alla sorters frukt, eftersom vi antas inte kunna kontrollera överproduktionen, då tycks det mig att dessa lärda konsulter istället för att ödelägga skapelsens gåvor hellre skulle tänka efter hur man skulle kunna låta detta komma alla till godo.


Misären kommer inte från människor som fostrar barn, att lära trohet och kärlek, respekt för livet och avhållsamhet, utan av dem som pratar oss bort från moral och som ser människan enbart på ett mekaniskt sätt: kondomen tycks för dem mer effektiv än moralen, men när de tror att man kan ersätta människans moraliska värdighet med kondomer för att göra hans frihet ofarlig för honom, då har man klätt av människan all värdighet och producerat just det man säger sig förhindra: ett egoistiskt samhälle där var och en får leva ut sina drifter utan att behöva tänka på ansvar. Eländet kommer genom samhällets demoralisering, inte genom deras moralisering - och kondompropagandan är en väsentlig del av den demoraliseringen, uttryck för en människoföraktande orientering som inte tror människor om något gott annat än detta.

0 Kommentera: