SÅSOM OCH VI FÖRLÅTA....

Posted by ... On 14:40 No comments

Därför säger jag till er:tro att ni skall få allt ni ber om i er bön, då blir det så. Och när ni ställer er och ber,skall ni förlåta dem som ni har något otalt med. Då skall ockcå er fader i himlen förlåta er era överträdelser./Markus evangelium 11:24-26

Den första av de tre ovan citerade verserna citerar vi ofta och gärna, men de två följande, särskilt vers 25 glömmer vi lätt bort.
Det finna faktiskt ett "villkor" för bönesvar!

På korset förlät Jesus alla- och i detta bibelställe ber Han oss att förlåta alla vi har något otalt med. Inte bara ber. Han förklarar faktiskt att det är ingången till bönesvaret!

Att vi förlåter den som felat emot oss är absolut nödvändigt och ofrånkomligt om vi vill leva ett bra kristet liv. Bitterhet och ovilja att förlåta förvandlas inom oss till mentala och andliga cancersvulster som förgiftar vårt sinne och som så småningom helt saboterar vårt liv.

För Jesus kan inte dela hus med ovilja, bitterhet och oförsonlighet..Antingen måste vi göra oss av med detta genom att förlåta med hjärtat inte bara med munnen eller också kommer Jesus att bli mindre och mindre inom oss, och till slut kommer vi inte alls att märka att Han finns där.

Kanske säger du: "Jag har rätt att....eller"Det var hennes fel.....eller kanske..."Det var han som började....eller..."Hon har behandlat mig så fruktansvärt orättvist!"

Får jag fråga; Tycker du att Jesus behandlades rättvist på korset?Nej, jag kunde väl tro det. Ändå sa han: "Fader förlåt dem."


Kom också ihåg att genom att förlåta din ovän så befriar du inte bara dig själv utan också honom/henne. Det lönar sig inte att kämpa emot det onda förrän du och jag har lärt oss att välsigna dem som förbannar oss och be för dem som smutskastar oss.

Förundras inte över att du inte har någon bra kontakt med kristna i din omgivning om du går omkring med bitterhet och agg emot dem. Att inte förlåta är att binda människor i deras synder.

Försök inte köpa en rätt ställning inför Gud genom en större offergåva. Bibeln säger: Gå först och klara upp motsättningarna med din nästa och kom sedan till altaret med din offergåva.


Ibland är det inte möjligt att gå till den andre och klara upp. Denna person tar kanske inte emot oss. Men då är det oerhört viktigt att vi klarar upp detta med Gud. Att vi förlåter och slänger det bakom vår rygg! Oavsett att personen som vi skulle förlåta inte kan eller vill vara närvarande!


I Matteus evangelium 18:34 säger Jesus att om vi inte förlåter så hamnar vi i fångenskap. Det gäller faktiskt också när det gäller att förlåta oss själva.


Det som kanske är det allra svåraste.Till exempel en alkoholist, en lögnare, en som stjäl - förblir alltid detsamma om vi bara dömer personen i fråga.
När vi förlåter och älskar öppnar vi dörren till befrielse för människor som är bundna i sina synder!

När vi har förlåtit oss själva kan vi på ett annat sätt se med Jesu ögon. Han ser i alkoholisten en själ som är värdefullare än hela världen.Vad bundna människor behöver är inte anklagelser.

Det finns ett gammalt ordspråk: "Om alla spottar på en sten så blir den våt."

Det betyder att om vi förtalar och tänker illa om människor så blir de sådana vi säger att de är.
Det är ingen absolut sanning som du säkert förstår. Men det är en stor risk.
Domedagen är inte idag- så vi bör inte bete oss som om den vore det - eller hur?Och när den en gång kommer är det varken du eller jag som ska döma. För vi har bara en liten flisa av sanninge om en människa.Utan det är Gud som har den hela fulla sanningen om varje människa på jorden.Som vet varför någon beter sig illa.Som ser smärtan som skapat hatet!

Jesus säger inte att vi ska förlåta när vi har fel och den andre har rätt. Han befallde oss faktiskt att förlåta - också när vi har rätt och den andre fel.

Att vara kristen handlar inte i första hand om den rätta läran utan om de rätta relationerna. Med både Gud och människor...




0 Kommentera: