Yttersta domen

Posted by ... On 04:55 No comments

Alla dödas uppståndelse, "både de rättfärdigas och de orättfärdigas" (Apg 24:15), skall föregå den yttersta domen. "Den stund kommer då alla som ligger i sina gravar skall höra hans röst och gå ut ur dem; de som har gjort det goda skall uppstå till livet, och de som har gjort det onda skall uppstå till domen" (Joh 5:28-29). Då skall Kristus komma "tillsammans med alla sina änglar... Och alla folk skall samlas inför honom, och han skall skilja människorna som herden skiljer fåren från getterna. Han skall ställa fåren till höger om sig och getterna till vänster... Och dessa skall gå bort till evigt straff men de rättfärdiga till evigt liv" (Matt 25:31,32,46).


Inför Kristus som är Sanningen skall slutgiltigt sanningen om varje människas förhållande till Gud blottas. Yttersta domen skall till sina yttersta konsekvenser avslöja det goda som var och en har gjort eller underlåtit att göra under sitt jordeliv.

Yttersta domen kommer att äga rum vid Kristi ärorika återkomst. Endast Fadern känner till dess dag och dess timme, endast han bestämmer när den skall bryta in. Genom sin Son Jesus Kristus skall han då säga sitt slutgiltiga ord om hela historien. Vi skall få insikt i hela skapelseverket och hela frälsningsordningen, och vi skall förstå de underbara vägar på vilka Försynen har fört allting fram till sitt slutgiltiga mål. Yttersta domen kommer att avslöja att Guds rättfärdighet triumferar över all orättfärdighet som hans skapade varelser har begått och att hans kärlek är starkare än döden.

Yttersta domens budskap manar till omvändelse medan Gud ännu åt människorna ger "den rätta stunden, frälsningens dag" (2 Kor 6:2). Den driver till helig fruktan för Gud. Den engagerar i kampen för Guds rikes rättfärdighet. Den förkunnar "det saliga hoppet" (Tit 2:13) om Herrens återkomst. Han "kommer på den dagen för att förhärligas bland sina heliga och hyllas bland alla som kommit till tro" (2 Thess 1:10)

0 Kommentera: