Pakistansk kvinna Benådat

Posted by ... On 01:04 No comments

Vi har skrivit om henne tidigare här på bloggen, den kristna fem barns mamman, Asia Bibi som dömdes till döden för att ha förolämpad den muslimska profeten Mohammed. Påven har vädjat för hennes frisläppning, och hans vädjan har blivit hörd. Pakistans president har benådat Asia Bibi.

Det var den 8 november som en domstol i Nankana, 75 kilometer väster om Lahore, dömde Asia Bibi till döden. Hon påstods ha hädat mot profeten Muhammed.
Hennes make, Ashiq Masih, säger att vare sig han eller frun någonsin har hädat profeten eller uttryckt sig nedsättande mot islam. Det handlar om falska anklagelser. Däremot hade hon hamnat i bråk när en fru till en byäldste bett henne att hämta vatten till arbetarna. Hon gjorde det, varpå några muslimska kvinnor hävdade att de skulle bli orena av att dricka vatten som hämtats av en kristen. "Är inte vi människor?", svarade Asia Bibi upprört.

Kristna har tidigare blivit dödade då de har anklagats för att ha förolämpat profeten. Den 19 Juli mördades en pastor (Rajid Emmanuel) och hans bror (Sajid Emmanuel) medan de fördes ut ur domstolen i Faisalabad.

Några pakistanska advokater kommer tillsammans med fundamentalistiska grupper att protestera Asia Bibis frisläpp. För mer info gå in på www.persecution.org

0 Kommentera: