Behöver du hjälp med bikten?

Posted by ... On 11:46 No comments


I sitt budskap för 2011 Världskommunikationsdag, sade påven Benedikt XVI att det inte bara räcker med att "förkunna evangeliet via nya medier", men man måste också "vara en konsekvent vittne". Utvecklarna av "Confession: A Roman Catholic App" som kan användas med iphone, iPad och iPod tror att deras produkt hjälper människor att göra både ock.

Appen ska hjälpa människor att bikta sig bättre. Den är framtagen för två typer av människor; för katoliker som går till bikt regelbundet, och fungerar genom att användaren sätter in information, om sin ålder, kön, yrke och sista bekännelse datum, genererar appen en samvetsrannsakan baserat på denna info.

Den är centrerad kring de tiobudorden, och anpassar sig efter användaren. En samvetrannsakande undersökning ser annorlunda ut för en ung mamma än för en tonårspojke. Men appen är även till för människor som har varit borta från kyrkan och vill ha möjlighet att gå till bikt. Appen förklarar steg för steg de bekännelser som bör tas upp i biktstolen. Den fungerar även som en slags digital anteckningsbok för att hjälpa människor att minnas olika böner samt lista de synder som de vill bekänna. Det finns dock endast tillgängligt på engelska och latin.

Efter det att man har tagit emot försoningenssakrament raderas alla synder bort från appen. Det enda info som finns kvar är det allmänna informationen man gav i början som exempelvis ens ålder och datumet man gick till bikt. Därefter får man en inspirerande citat som ska hjälpa en på vägen.

0 Kommentera: