Påvens nya bok släpps den 10 mars

Posted by ... On 08:02 No comments

Den andra volymen av påvens bok ”Jesus från Nasaret” kommer att presenteras i Vatikanen den 10 mars. Den nya volymen har undertiteln ”Från intåget i Jerusalem till uppståndelsen” och den kommer att presenteras av bland andra den kanadensiske kardinalen Marc Ouellet.

Den första volymen av Jesus-boken av Joseph Ratzinger/Benedikt XVI publicerades i april 2007. Den handlar om tiden från Jesu dop i Jordan fram till Kristi förklaring, och har blivit en internationell bästsäljare. (Den har också utkommit i svensk översättning på bokförlaget Artos, övers. anm.)

Fram till den officiella presentationen den 10 mars är den nya bokvolymen lagd under strikt sekretess. Men italienska medier har ändå redan citerat några rader ur bokens förord: ”Jag hoppas att jag lyckas ge en inblick i vår Herres person, som kan hjälpa alla läsare att möta Jesus och att tro på honom.”

Den nya boken uppges vara uppbyggd på samma sätt som den första volymen och indelad i ungefär tio kapitel. Och som i första delen, „På väg från dopet till förklaringen“ kommer Ratzinger/Benedikt XVI också denna gång att framställa evangeliernas Jesus som den verklige Jesus, som den historiske Jesus i strikt mening, som han gjorde i den första delen.

Den andra volymen tar upp avgörande teman i evangelierna och kristendomen: varför Jesus dog, vem som bar ansvaret för hans död, vad uppståndelsen är, vad betyder det för de kristna att Kristus är Guds Son?

För er nyfikna så kan ni besöka bokens officiella hemsida här!

0 Kommentera: