Gravid glasätande nunna = what?

Posted by ... On 12:40 No comments


Orka använda en "gravid nunna" för att sälja sin produkt. Första gången jag såg annonsen tänkte jag "oh well de är säkert desperata", men syftet bakom reklamen verkar vara av privata skäl. Firman som har skapat annonsen har sagt till BBC att den är till för att kommentera och ifrågasätta : "the relevance and hypocrisy of religion and the attitudes of the church to social issues". Har inget emot ifrågasättande men kom igen man kan göra det på ett mer respektfullt sätt än det där----->

Nunnan äter på en glass och i en textremsa under bilden står det: "Obefläckat avlad".

I morgon torsdag anländer påven till London och glassbolaget har uppmanats av myndigheterna i Storbritannien att plocka bort annonsen. Den kränker katoliker, menar man.

Men glassbolaget framhärdar i att man har rätt att annonsera på detta utmanande sätt. I stället för att tillmötesgå kravet från myndigheterna flaggar man för fler annonser av liknande slag i den brittiska huvudstaden, uppger BBC News.

På fredag besöker påven Benedikt Westminster Abbey. Antonio Federici, som glassbolaget heter, planerar att sätta upp provokativa annonser i anslutning till den stora kyrkan inför besöket i kyrkan och den mässa som påven ska hålla där på lördag.

Den statliga myndigheten Advertising Standards Authority är dock bestämd i sin uppfattning om att annonserna måste bort. Vilka konsekvenser det får för bolaget om man bryter mot annonsförbudet återstår att se.

- Vi har underhandskontakter med företaget, säger en talesman för myndigheten.

0 Kommentera: