Res miljövänligt

Posted by ... On 01:44 1 comment

Inför världsturismdagen den 27 september har Vatikanens råd för migranter och turism (Påvliga rådet för själavården bland migranter och människor på resa) uppmanat till miljömedvetet resande. Turismen bör inte glömma sitt ansvar för att skydda den biologiska mångfalden utan tvärtom aktivt bidra till den, heter det i budskapet.

Världsturismdagen den 27 september har mottot ”turism och biologisk mångfald”. I skrivelsen står det också att miljöskydd och ekonomisk utveckling bör komplettera varandra. Långsiktigt är en hållbar turism den enda möjligheten att bidra till ekonomisk avkastning, skydd av naturtillgångar och samtidigt bekämpa fattigdom.

De påvliga rådet kräver därför att regeringarna får fram ”tydliga lagar” för att skydda och stärka arternas mångfald. Med större investeringar i planering och upplysning borde turismens fördelar främjas och nackdelarna minskas, heter det. Samtidigt måste turistbranschen och de som reser lämna sitt bidrag för att reducera den negativa påverkan till ett minimum och medverka till upprätthållandet av känsliga ekosystem. Varken jorden eller resmålens historiska och kulturella arv får skadas av önskan om att göra turisterna nöjda.

1 Kommentera:

Amiable dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.