Anti- Katolsk fientlighet i brittisk media

Posted by ... On 22:47 No comments

I förhållande till att påven Benedikt XVI: s resa till Skottland och England närmar sig, blir den anti-religiösa fientlighet alltmer intensiv.

Peter Tatchell, en välkänd kritiker av den katolska kyrkan, yttrade i en artikel publicerad i tidningen "The Independent" att "De flesta katoliker motsätter sig många av hans läror,"i beaktande av påven.
I sin roll som en talesman för "Protest the pope" kampanjen, rabblade Tatchell sedan upp en lång lista av kyrkans läror, som han motsatte sig och beskrev som hård och extrem.

Tatchell har också valts av TV-stationen Channel 4 att hålla i en 60-minuters program om påven, som kommer att sändas kring tiden för den påvliga besöket.

Channel 4 kommer inte vara den enda TV kanalen med fokus på att kritisera Katolska Kyrkan . BBC arbetar med en timme lång dokumentär om kyrkans övergreppsskandaler, rapporterade tidningen the Guardian den 3 augusti. Tillsammans med förvånande stort motstånd mot besöket från protestantisk håll, har den brittiska regeringen också fastnat i en pinsam fall av anti-katolska fördomar.

Den brittiska utrikes departementet fick ge en officiell ursäkt efter att en statspapper om besöket läcktes, i tidningen "Sunday Times" den 25 april. Dokument som var del av en genomgångs paket, föreslog att påven skulle ge säcken till "dodgy biskopar, be om ursäkt för den spanska armadan, och öppna en abortklinik.
"

Attackerna har inte gått obesvarade. Även om de inte är officiella företrädare för kyrkan, har en grupp katolska talare inrättats under namnet Catholic Voices. Lagets talare erbjuder sig att försvara kyrkans läror. Stöd ges även från sekulära håll. Den uttalade ateisten Padraig Reidy, kritiserade den extrema anti-katolska retorik i en artikel publicerad i tidningen Observer.

Kevin Rooney, även han en öppen ateist, beskrev attackerna mot kyrkan som "inskränkta, dömande och okunniga."
Rooney, som växte upp som socialistisk republikan i Belfast, sa att kritiker motsätter sig inte bara undervisning i kyrkan, men de vill också hindra kyrkan från att tala ut alls. Dessutom, påpekade han, att alla anklagelser som riktas mot kyrkan tas omedelbart som sanna, utan behov av bevis.

"I likhet med rätten till yttrandefrihet verkar rätten att betraktas som oskyldig till dess motsatsen bevisats inte omfatta den katolska kyrkan".


Tryck här för att läsa hela artikeln ---> Zenit.org

0 Kommentera: