Fler väljer att bli katoliker i Kanada...

Posted by ... On 02:37 No comments



5 000 kanadensiska anglikaner har beslutat sig för att konvertera till katolska kyrkan. De tillhör gruppen "Anglican Catholic Church of Canada".

Påven Benedikt XVI skapade förra året med den apostoliska konstitutionen "Anglicanorum coetibus" möjlighet för anglikanska kristna att bli katoliker. De erbjuds också möjlighet att kunna behålla vissa anglikanska traditioner inom liturgi och spiritualitet. Man kan till exempel ha gifta präster.

Här är uppg från Signumbloggen:

"Den kanadensiska anglikanska gruppen ”Anglican Catholic Church of Canada” (ACCC) har nu beslutat sig för att rekommendera sina medlemmar att konvertera till den katolska kyrkan. ACCC:s åttonde provinssynod och trettonde stiftssynod har vid sin träff i Surrey i förbundsstaten British Columbia med stor majoritet antagit erbjudandet om att ansluta sig till den katolska kyrkan i enlighet med Vatikanens särskilda riktlinjer ”Anglicanorum coetibus”. Det meddelar Vatikanens dagstidning L´Osservatore Romano i sin utgåva idag, fredagen den 30 juli. ACCC har runt 5000 medlemmar. Som orsak till beslutet hänvisar man till diskussionerna om kvinnliga biskopar inom den anglikanska kyrkan, liksom till olika moralteologiska frågeställningar.

Med den apostoliska konstitutionen ”Anglicanorum coetibus” skapade påven Benedictus XVI i oktober förra året möjligheten för anglikanska kristna att bli katoliker, men att samtidigt kunna behålla vissa anglikanska traditioner inom liturgi och spiritualitet. De grupper av anglikaner som konverterar på detta sätt organiseras i så kallade personalordinariat, ett slags parallell till kyrkans vanliga stiftsstruktur. I dessa personalordinariat kan man bland annat också ha gifta präster."

0 Kommentera: