Hjälp de drabbade i Pakistan

Posted by ... On 12:50 No comments

Biskop Anders uppmanar oss att donera pengar till det katastrofdrabbade Pakistan.

Söndag tionde oktober ordnas en nationell insamling i stiftets församlingar för att stödja kyrkans världsomspännande biståndsnätverk Caritas Internationalis insatser i Pakistan.

I ett brev till de internationella Caritasorganisationerna skriver den pakistanska biskopskonferensens ordförande, biskop Lawrence Saldanha:

”Vad är vår kristna respons när vi står ansikte mot ansikte med denna enorma katastrof? Som Jesu lärjungar är det vår kristna plikt att visa medkänsla och solidaritet med våra drabbade muslimska och hinduiska bröder och systrar, att tillsammans överkomma de svårigheter som vi står inför”.

Pakistans befolkning är i huvudsak muslimsk, ca en procent är kristna.

Sedan katastrofen började för tre veckor sedan har Caritas Pakistans 350 anställda , i samarbete med det internationella Caritasnätverket, kunnat hjälpa 150 000 av de drabbade med akut sjukvård, mat, rent vatten, mediciner, hygienartiklar, filtar och tält.

Hittills har man bidragit med ca 45 miljoner kronor till katastrofarbetet. Under kommande veckor räknar man med att ha samlat in ca 100 miljoner kr.

För närvarande pågår arbetet med att införskaffa och uppföra mobila medicinska enheter för att genomföra massvaccinering för att hindra att epidemier bryter ut. Samtidigt pågår arbetet med att förse fler drabbade personer med akuthjälp. Caritas Pakistan samordnar sitt hjälparbete med andra humanitära organisationer och med de lokala myndigheterna.

Påven Benedikt XVI uppmanade så sent som i lördags i samband med påveaudiensen på Petersplatsen till solidaritet med de katastrofdrabbade i Pakistan.

0 Kommentera: