Fattigdomen i Indien oroar Kyrkan

Posted by ... On 10:34 No comments

Indiska biskopar oroade över sociala klyftor


Den katolska kyrkan i Indien är bekymrad över den tilltagande fattigdomen trots den ekonomiska boomen. Mest oroande är den växande klyftan mellan fattiga och rika, enligt ordföranden för den indiska biskopskonferensen, Mumbays (Bombays) ärkebiskop, kardinal Oswald Gracias. Samtidigt som välmående indier har allt större framgång kämpar andra för att överleva. Kyrkans mål däremot är ett ”inkluderande samhälle”. Gracias uttalade sig på onsdagen i samband med inledning av ett möte i Bangalore mellan indiska biskopar från 164 stift.
Biskopskonferensens generalsekreterare, Albert D’Sousa, betonade att ett bättre Indien endast är möjligt, om man lyckas få med sig de svagare befolkningsgrupperna. Kyrkan måste bistå de förtryckta och lidande.
I biskopsmötet, som har temat ”Kyrkans roll för ett bättre Indien”, deltar även ordföranden för Påvliga rådet för utvecklingsfrågor (Cor Unum), kardinal Peter Turkson. Inbjuden talare är den tidigare direktorn för den tyska kyrkliga hjälporganisationen Misereor, Josef Sayer.

0 Kommentera: