Stal miljoner från kyrkan

Posted by ... On 02:59 No comments


En kvinna i New York stod på måndagen inför rätta anklagad för mångmiljonstöld från Katolska ärkestiftet. Hon har använt pengarna till att köpa exklusiva dockor.


Kvinnan, som heter Anita Collins, arbetade i det katolska ärkestiftet i New York sedan 2003. Hon upptäcktes vid en intern revision i december och fick då sparken och polisanmäldes.

Det visade sig att hon skrivit ut hundratals checkar på mindre belopp till sin son. Checkarna använde hon sedan till en dyr hobby - att köpa dockor - många av det exklusiva märket Madame Alexander.

Att hon inte upptäcktes tidigare förklarar ärkestiftet med att de inte hade för vana att kontrollera vilka de arbetssökande var under den tid då hon anställdes.

Dessutom gav kvinnan, som i dag är 67 år, ett gott intryck. Hon gick ofta i kyrkan och framstod som en ärlig person med kristna värderingar.

I själva verket är hon kriminell och villkorligt dömd för grov stöld från sin tidigare arbetsgivare.

Händelsen är extra beklaglig eftersom det katolska ärkestiftet i New York har tvingats stänga kyrkor och skolor på grund av dålig ekonomi och även samlat in stora summor för att få verksamheten att gå ihop.

- Vi vill vara goda förvaltare av de medel som anförtros oss, säger Joseph Zwilling, ärkestiftets talesman.

Kvinnan misstänks ha förskingrat totalt drygt en miljon dollar från det katolska ärkestiftet. Fälls hon för grov stöld kan hon få 25 års fängelse, enligt New York Times.


/Hämtat från Dagen

0 Kommentera: