Polsk flygbolag vill inte besvära passagerar med kristna tecken

Posted by ... On 09:48 No comments

Efter protester avstod det polska flygbolaget LOT från att förbjuda sin kabinpersonal att öppet bära religiösa symboler. Det statliga bolaget meddelade i fredags att man tar tillbaka de riktlinjer för uniformer, som annars skulle ha trätt ikraft från och med mars månad. Företaget ber också om ursäkt och förklarar att ”man förstår upprördheten och ilskan”.

Anställda på LOT och konservativa politiker har förebrått flygbolaget för att det genom ett förbud skulle inskränka personalens religionsfrihet. Bolaget har motiverat sina riktlinjer med att det får allt fler icke-kristna passagerare och de som tillhör andra religioner skall inte behöva bli ”besvärade” av kristna tecken. Med sin åtgärd följde man bara exempel från andra flygbolag.

En talesperson för företaget, Leszek Chorzewski, betonar nu, att man skall respektera den polska traditionen och särskilda känslighet i dess frågor. Det har emellertid aldrig varit avsikten att helt förbjuda personalen att bära krucifix eller andra religiösa symboler. Dessa skulle även i fortsättningen vara tillåtna att bära under uniformen.

/Signum

0 Kommentera: