Adoptera en journalist!

Posted by ... On 14:35 No comments

Gör en god insats. Adoptera en journalist.

Hjälp journalisten att förstå vad den kristna tron handlar om. (Nej, det handlar inte alls om julklappar, påskägg och en gubbe på ett moln i himlen).

Hjälp journalisten att förstå skillnaden mellan Dan Browns kiosklitteratur och verklighet. (Nej, Opus Dei låg inte bakom Kennedymordet, Area 51 i Nevada, eller andra spännande konspirationer).

Förklara istället att vi kristna ser Jesus Kristus som den inkarnerade ende Guden (Nej, ord som inkarnation, transcendens, “Varat” är inte Buddhism – vi har använt dessa begrepp långt innan hippieeran i Kalifornien. Nej, Jehovas Vittnen är inte kristna).

Förklara att katolska kyrkan först och främst är alla 1.1 miljarder katolikerna tillsammans. (Nej, kyrkan är inte en adress i Gula Sidorna, inte några byggnader och inte heller ett organisationsschema)

Hjälp journalisten att förstå vem påven är. (Nej, han har inte en permanent teaterroll som Jesus Christ Superstar -vilket DN tror)

Hjälp journalisten att förstå skillnaden mellan att tillbe någon och att be om förbön. (Nej, vi tillber inte Maria och helgon. Vi har bara en Gud)

Hjälp journalisten att förstå vår syn på tro och vetenskap (Nej, vi är inte emot evolutionsteorin, kvantmekanik, strängteori, kvantfältteori, eller gymnastik – fastän jag aldrig med glädje ägnat mig åt sport)

Hjälp journalisten att förstå vilka som utgör världen största och äldsta kristna gemenskap, grundad av Jesus Kristus, ledd av Den Helige Ande och som varit på väg hem till Herren Gud i 2000 år.

Hjälp journalisten att förstå vilka som hållt ihop sedan början (Nej, katolska kyrkan skiljdes inte från personen Martin Luther, det var Martin som lämnade och startade eget, och eget, och eget, och eget, och eget x 3,3E3…)

Gör en god insats. Sprid fakta och förklara sammanhang. Låt inte dem som allra minst kan något om katolska kyrkan, de som odlar fördomar, lögner och glödande hat, låt dem inte härja obehindrat.

Gör en god insats. Adoptera en journalist.




Från. Zoltans Blogg. Tryck på rubriken för att länkas dit

0 Kommentera: