Rysk ortodox+Romersk katolsk = Sant

Posted by ... On 13:24 No comments

Starkare ryskortodoxa – katolska relationer

Den ryskortodoxa kyrkan vill förbättra sina relationer med katolska kyrkan. Det säger den ansvarige för Moskvapatriarkatets utlandsavdelning, ärkebiskop Hilarion Alfeyev, efter ett möte i förra veckan med apostoliske nuntien i Ryssland, ärkebiskop Antonio Mennini.


- Mötet ägde rum i ett klimat av ömsesidig förståelse och öppenhet, hette det i ett officiellt meddelande från Moskvapatriarkatet. Relationerna mellan katolska kyrkan och Moskvapatriarkatet har aldrig varit så goda som nu, bekräftar också ärkebiskop Mennini.

Vi talade främst om arbetet i den katolsk-ortodoxa kommissionen, säger Mennini. Ärkebiskop Hilarion gläder sig åt att kommissionen skall träffas ännu före sommaren… Han förklarade sina tankar om, hur han vill se ett samarbete mellan katoliker och ortodoxa i framtiden. Det handlar om att med förenta krafter motverka sekularismen och materialismen. Han bad mig också sammanträffa med så många ortodoxa biskopar som möjligt. Det kunde främja förtroendet gentemot katolska kyrkan, sade ärkebiskop Mennini.

- Ärkebiskop Hilarion talade mycket positivt om påven. Han betonade att den Helige fadern är mycket uppskattad hos ryssarna. Det gäller särskilt för hans sätt att handla och för hans trohet till traditionen, avslutar Mennini.

(Vatikanradion 090519)

0 Kommentera: