*- Pope2U -*

Posted by ... On 13:33 No comments



Vatikanen öppnar ny internetsida för de unga

Vatikanen tar alltmer utrymme i cyberrymden. ”Pope2you”heter den nya mediaportalen från Vatikanens mediafabrik.
- Den skall vara en sida för unga människor, förklarar ordföranden för Påvliga mediarådet, ärkebiskop Claudio Maria Celli. Redan hemsidan visar på det, med påven och ungdomar.

Via ”Pope2you” – fritt översatt: påven kommer till dig - är påven med egen profil med i internätverket Facebook. Visserligen skriver han inte där själv, men användarna kan lära känna hans idéer, hans predikningar och budskap på nära håll, menar Celli.

- Det här är ett första försök. Den här sidan söker samtal med unga människor, ett rikhaltigt, behagligt och öppet samtal, säger Celli.
Särskilt för i-phones har Vatikanens mediaexperter utvecklat ett eget format för videonews. Sedan slutet av januari visar Vatikanen dessa nyhetsfilmer på en egen kanal på internetsidan Youtube.


Ärkebiskop Celli säger om den nya sidan: - Vatikanen vill närma sig denna livsstil, denna kultur som de unga har. Den vill komma nära den ”digitala generationen”, som påven kallar den. Från Kristi Himmelsfärdsdagen är sidan öppen på World Wide Web och finns på fem språk: italienska, spanska, engelska, franska och tyska.

Tryck på rubriken så länkas du till "Pope2U" sidan eller tryck på adressen nedan =)

http://www.pope2you.net/



0 Kommentera: