17-åring halshuggen

Posted by ... On 10:18 No comments

Guled Jama Muktar halshöggs av militanta islamister som bröt sig in i pojkens hem i utkanten av Mogadishu.

Pojkens föräldrar var redan vid sitt marknadsstånd på Hamarweyne-marknaden när pojken gjorde sig redo att gå till skolan på morgonen den 25 september.

Grannarna hörde skrik som sedan upphörde och såg sedan en vit bil lämna gården. De informerade föräldrarna som skyndade sig hem. De begravde snabbt sin sons kropp och flydde till okänd destination i rädsla att själva bli dödade.

- Föräldrarna ringde mig för att berätta att deras son hade dödats och att de fruktade för sina liv, uppger en journalist i den somaliska huvudstaden till Open Doors.

Enligt journalisten har familjen brukat ha hemliga bibelmöten i sitt hus och Al Shabaab ska ha övervakat dem sedan de kom från Kenya till Somalia 2008.

Al Shabaab tros ha mellan 3 000 och 7 000 medlemmar och är klassad som en terroristorganisation av flera västerländska säkerhetstjänster. Målet är att införa en strikt version av sharia i Somalia och befria landet från kristendomen. Organisationen bildades i augusti sedan de islamiska domstolarna fråntagits sin makt i Mogadishu.

/ Dagen

0 Kommentera: