Liva upp predikan

Posted by ... On 12:47 No comments

Kardinal Gianfranco Ravasi, ordförande i det Påvliga rådet för kultur, vädjar till präster att liva upp "tråkiga, smaklösa" predikningar, i ett tal vid en konferens i Rom.


Kardinalen sade att "tillkomsten av tv- och datoriserad information kräver att vi är övertygande och skarpa, att nå materialets hjärtat genom att använda oss av berättelser och färger". Kardinalen beskriver den teologiska språket som används i många predikningar som "grå, tråkig och smaklös". Han vädjar till präster att använda sig av den grafiska och dramatiska bibeln för att illustrera sina predikningar med färg och intriger.
Bibeln är "full av berättelser, symboler och bilder" som är lämpliga för generationen barn som har växt upp framför TV och Internet.

Präster uppmanas även att använda sig av sociala medier för att kommunicera tron och Guds ord. Kardinal Ravasi sade: "Vi måste komma ihåg att förmedlingen av tron sker inte bara genom predikningar. Det kan uppnås genom 140 tecken i ett Twitter - meddelande". Ni hittar kardinalens twitter konto här.

Kardinalen bloggar själv regelbundet för den italienska ekonomiska dagstidningen Il Sole 24 Ore.

För mer information om Kardinal Gianfranco Ravasi tal, tryck här.

0 Kommentera: