Gemensamt Försvar

Posted by ... On 12:07 No comments

Rysk-ortodoxa och katoliker i gemensamt försvar av kristna värden


Den rysk-ortodoxe patriarken Kyrillos I och Moskvas katolske ärkebiskop Paolo Pezzi anser båda att relationerna mellan de båda kyrkorna i Ryssland är på rätt väg. Kyrillos I betonade vid ett möte med Pezzi, enligt uppgifter i ryska medier på tisdagen, att de båda konfessionerna tack vare gemensamma ansträngningar har lyckats övervinna spänningarna från 1990-talet. I dag arbetar de båda kyrkorna i Ryssland ”lugnt och sansat” tillsammans.

Ortodoxa och katoliker har bildat en ”front” för att försvara de kristna värdena i det moderna samhället, enligt patriarken. Den gemensamma uppfattningen i flera frågor är mycket viktig för ”konsolideringen av det ryska samhället”. Pezzi nämnde, enligt rapporterna, att det är Kyrillos I:s förtjänst att Pezzi som katolsk biskop blivit ”positivt mottagen” av ortodoxa biskopar under sina besök i regionerna. Katolikerna har under tiden inte längre kommit att betraktats som främlingar.

Överläggningarna i patriarkens residens var det första mötet mellan Kyrillos I och Pezzi sedan överhuvudet för den rysk-ortodoxa kyrkan insattes i sitt ämbete i februari 2009.

Related posts:

  1. Påven önskar snart fira gemensam eukaristi med de ortodoxa
  2. Luthersk-ortodoxa samtalsdagar
  3. Ortodoxa kyrkor i Ukraina kritiserar domen mot Tymoshenko
  4. Moskva ger ut påvebok
  5. Gemensamma etiska värden i Europa

0 Kommentera: