Åk på Pilgrimsresa till Jerusalem

Posted by ... On 06:33 No comments

Åk på Pilgrimsresa till Jerusalem hälsar den latinska patriarken av Jerusalem. Patriark Foad Twal säger i en intervju med Catholic News Service (CNS) att den krympande befolkningen av kristna i hans stad måste stärkas genom stöd av kristna runt om i världen och genom deras besök som pilgrimer. Idag består den kristna befolkningen i Jerusalem av ca 10'000 katoliker, protestanter och ortodoxer. Det finns ca 240'000 muslimer och 455'000 judar.


Patriarken sade att det lilla antalet kristna i staden "påminner oss om Herrens ord: Du kommer att vara jordens salt. Precis som det bara behövs en liten mängd salt för att smaksätta maten, hoppas jag att vi som är en liten grupp kan vara ett exempel på vittnesbörd, välgörenhet och en bro mellan människor, en del av freden och ett element av tolerans."

Som en betydande del av sitt arbete, reser patriark Twal runt om i världen och besöker kristna som har lämnat regionen. Patriarken försöker uppmuntra kristna som har lämnat Jerusalem att komma tillbaka. Han inser att nyckeln som skulle göra detta möjligt är fred. Men tills den dagen kommer ber han att man inte ska glömma dem som är kvar.

Påven B16, liksom kung Abdullah av Jordanien och Israels president Shimon Peres, är bland de ledare som uppmuntrar honom att fortsätta med sitt arbete. "De har vid flera tillfällen talat om för mig att ha kvar mitt folk i det heliga landet och inte förlora dem."

"Vi behöver inte alla de vackra byggnader utan vi vill ha en levande gemenskap, levande stenar", säger partiark Twal. "Det är därför vi gör vårt bästa för att ge Jerusalems kristna hopp. Och en sak som ger dem hopp är när kristna kommer. "När vi ser pilgrimer i det heliga landet, säger det att du är inte ensam, vi är med dig."

För hela intervjun på CNS hemsida tryck här.
Till höger på bilden är Patriark Foad Twal, till vänster är det den Palestinska Presidenten Mahmoud Abbas.

0 Kommentera: