Ditt engagemang bär Kyrkan och Kyrkan bär dig

Posted by ... On 00:08 No comments

Det ligger i vår mänskliga natur att vi vill göra något för varandra. Vi vill dela med oss. Vi vill engagera oss för det som är rätt och sant. Vårt stift bärs upp av människor som engagerar sig för Kristus. Det är underbart att se hur många som verkligen vill ge något av sin tid och kraft, av sina pengar, ja, ge sig själva till Kristus och hans Kyrka. All kärlek bygger på ett ömsesidigt givande. Jesus har utgett sig för oss och vår frälsning. I sin Kyrka ger han oss del av sin nåd, i sitt ord och sina sakrament, Vad är då mer naturligt än att vi vill ge oss till honom och till hans Kyrka? Vår tro på Kristus bär oss genom livet med alla dess svårigheter. I sista hand är vi alltid burna av honom. Det är kärnan i vårt liv i Kyrkan: att bli bura, att bli överösta med Guds kärlek.


När det går upp för oss hur mycket godhet Gud ger oss del av, vill vi till varje pris föra något för att visa vår genkärlek. Ett sätt att göra detta är att engagera sig i Kyrkan. Det finns tusen och åter tusen sätt att förverkliga detta. Den som är gammal och sjuk kan genom sin bön och sina offer göra oändligt mycket för Gud och för Kyrkan. Den som är ung och frisk kan dela med sig av sin entusiasm och idealism.

Så tänk efter vad Du, just Du, kan göra för att visa Gud Din tacksamhet. Hans kärlek till Dig bär Dig genom livet. Du kan också bära Kyrkan genom Ditt engagemang. Din församling behöver Dig! Var och en av er bär upp vårt stift på sitt sätt. Som er biskop är jag djupt tacksam för vad ni alla är och gör.

Må Gud välsigna er alla!

+ Anders Arborelius ocd

/hämtat från "Stockholms Katolska Stift Verksamhetsåret 2010"

0 Kommentera: