Korsförbud på British Airways

Posted by ... On 01:01 No comments

Korsförbud på British Airways: Camerons hållning upprör f d anglikansk ärkebiskop

Den tidigare ärkebiskopen av Canterbury Lord Carey of Clifton anklagar den brittiska regeringen för bristande skydd av kristnas rättigheter. Regeringens vägran att understödja ett överklagande av kristna med anledning av diskriminering i den europeiska domstolen för mänskliga rättigheter (EGMR) är ”ett utslag av en liberal regering som har blivit mycket oliberal”. Så sade Carey enligt uppgift i tidningen Mail on Sunday.

Den tidigare ärkebiskopen av Canterbury hade i likhet med den brittiska kommissionen för mänskliga rättigheter understött de klagande hos premiärminister David Cameron. Regeringen hade dock förklarat i Strasbourg att den står fast vid den brittiska domstolens utslag. Enligt dess mening förelåg ingen diskriminering.

Fyra kristna hade förlorat sin process vid en brittisk domstol. De menade att de hade fått sin religionsfrihet inskränkt och inlämnade i juni ett överklagande i Strasbourg. EGMR betecknade deras överklagande som rättsligt relevant.

Bland de klagande finns bland andra Nadia Eweida, anställd på flygbolaget British Airways och medlem av den koptisk-ortodoxa kyrkan. Både hon och en sjuksköterska hade av arbetsgivaren förbjudits att bära ett kors i tjänsten.

/Signum

0 Kommentera: