VA: Stoppa våldet i Syrien

Posted by ... On 06:08 No comments

Vatikanen: Stoppa våldet i Syrien!

De senaste dagarnas fortsatta våld i Syrien, då återigen många dödsoffer har krävts, måste få ett omedelbart stopp, kräver Vatikanen. Vatikanens representant i FN, ärkebiskop Silvano Tomasi, uppmanar nu i en intervju med Vatikanradion världens länder att aktivt bidra till en försoningsprocess i Syrien byggd på de mänskliga rättigheternas grund. Det räcker inte enbart med att införa olika sanktioner mot Syrien. Man måste också vidta åtgärder för att försöka stärka de olika minoritetsgruppernas rättigheter i landet. Utan sådana åtgärder kan ingen försoningsprocess och nyuppbyggnad av landet komma igång.

Lyssna på intervjun med ärkebiskop Tomasi här.

Den nuvarande syriska regeringen spelar ut olika minoritetsgrupper mot varandra, i sina försök att behålla makten, något som också den amerikanske vice-presidenten Joe Biden nyligen har beklagat i en intervju med en turkisk tidning.

Ärkebiskop Silvano Tomasi deltog i fredags i ett extrainkallat möte med FN:s Råd för mänskliga rättigheter, där han lade fram Vatikanens synpunkter på den aktuella krisen i Syrien. Sedan början av protesterna mot president Bashar-al-Assads regering i mars har minst 4000 människor dödats, enligt uppgifter från FN. Så sent som i går, lördag den 3 december, uppges 15 personer ha dödats i strider mellan armén och oppositionen i staden Idlib i norra Syrien.

/Signum

0 Kommentera: