Iranska konvertiter knivhöggs i Norge

Posted by ... On 07:41 No comments

Tidningen "Världen Idag" rapporterar att två personer med persisk bakgrund och är bosatta i Norge, blev knivhuggna då de konverterat till kristendomen.

Två iranier som konverterat från islam till kristen tro knivhöggs av maskerade män i norska Haugesund i förra veckan.
Angriparna ropade "kuffar" - ett arabiskt skällsord mot icke troende (betyder "otrogna") – under överfallet.

Överfallet skedde i tisdags kväll när de båda kristna iranierna var ute på en promenad i Haugesund. De attackerades plötsligt av tre maskerade och knivbeväpnade män, som uppges ha ropat ”kuffar” samtidigt som de knivhögg de båda.
En av de första personer som dök upp vid platsen efter överfallet var en sjuksköterska som såg till det värsta såret innan ambulans förde männen till sjukhus, skriver Haugesunds Avis.
Enligt polisen har en av männen rispats i ryggen två gånger och den andra fått ett stick i sidan. Någon gärningsmän är i skrivande stund inte gripen.

De båda överfallna männen vill vara anonyma och har inte uttalat sig efteråt. De har levt i Norge i flera år. En av dem har blivit kristen i Norge, den andre lämnade islam och blev en kristen i Iran och lyckades för några år sedan fly till Norge efter att han i hemlandet misshandlats och fängslats för sin kristna tro.
Dessutom är de engagerade i en missionskyrka i Haugesund.
–De är mycket aktiva i församlingen och har också vittnat om sin tro under möten, berättar deras pastor, som vill vara anonym på grund av att han ofta reser till muslimska länder där kristna blir förföljda för sin tro.
Pastorn är säker på att överfallet hade religiösa motiv.
– Det är jag helt övertygad om. Eftersom gärningsmännen ropade ”kuffar” under angreppet har jag inga tvivel om den saken.
Att något sådant skulle hända i Haugesund hade pastorn inte väntat sig.
–Det här är mycket dramatiskt och överraskande, jag hade inte räknat med det. Jag har heller inte hört om hot mot några konvertiter i området.

0 Kommentera: