Att bygga sitt hus på klippan

Posted by ... On 12:51 No comments

"Var och en som hör dessa mina ord och handlar efter dem är som en klok man som bygger sitt hus på en klippa" - Matt 7:24

Och den andre bygger på sanden och det huset blir, när stormen kommer, bortspolat. Det solida, väl grundade huset står på klippgrunden. Det korresponderar med vad vi tidigare hörde från Johannes: Var och en som lever av evangelium, som vågar sig på detta experiment som verkligen bygger på detta ord, han vet att han valt en fast grund.

Men här utbildar sig samtidigt ytterligare en association. Ordet om huset på klippan korresponderar också med ordet till Petrus där Kristus säger att han ska bygga sitt hus - sin kyrka - på denna klippa. Såtillvida kan detta ord också låta oss tänka på att vi inte ska bygga ensamma. Var och en som vill bygga sitt liv som en privat bostad har redan avlägsnat sig från klippan. Att bygga sitt liv betyder alltid ett medbyggande. Ett medbyggande på Guds hus som ensamt står fast på grund av hans ord och därför ger oss en säkrare plats att vara på. /Papa Benny i boken "Gud & Världen - ett samtal med Peter Seewald".

0 Kommentera: