Papperslösa

Posted by ... On 08:35 No comments

Skriven av Ritchelle Svahn

Love God for being so generous.

Ber om så mycket ursäkt för att varit så blind och inte vetat om att det finns personer i Sverige som är utstötta från samhället! Man börjar se det mer och mer. Mer och mer ungdomar börjar bli hemlösa. Ska nog skriva rätt så enkel svenska så även mellanastadie-elever förstår.
Igår var jag i Göteborg och en volontär (en som arbetar utan att få lön) från Franciskus hjälpen kom och berättade för oss ministranter i kyrkan och sade att mer och mer personer börjar bli hemlösa. Jag fick tårar i halsen när jag såg att personer sätter upp tält och skjul i skogen för att de inte har råd att bo i lägenheter eller får bo i baracker. Dessutom fick jag så mycket tårar inuti i mig när jag insåg att det finns folk nu på nätterna som sover utomhus på gatan. Det är jättejobbigt att veta om att Sverige som ska vara ett fri-land har misslyckats med att skapa en trygghet.

Det är jättemånga föräldrar som börjar bli utan hus, i och med att de inte har ett hus får de bo på gatan. Barn som är hemlösa med sina föräldrar tycks inte vara hemlösa. Därför att det står att alla barn ska ha en bostad. Det som är hindret då, är att föräldrar som har barn under 18 år har fortfarande ett ansvar för sina barn. Därför blir barnen "blanka" för socialen. Jag blir rasande och tårögd när jag får höra att 30 % av de hemlösa har barn i Sverige som också är hemlösa. Det bevisar bara att Sverige har också gatubarn, men de syns inte till lika mycket. De gömmer sig och uttalar sig helst inte om att de inte har något hem. Det interessanta är att Sverige har faktiskt blivit stämda av FN för "barnmisshandel" därför att vi uppfyller inte de kraven förfullt "att varje barn i Sverige ska ha det tryggt och ett hem". Myndigheterna går inte ut med det här därför att det skulle smutskasta vårt Sverige och helt enkelt se dåligt ut utåt mot världen. Därför Sverige ska stå för ett land med en bra trygghet.

Dessutom fick jag veta att 11% utav andra årets gymnasieelever i Sverige hade varit på rymmen eller hemlösa någon gång i sitt liv.
4% av dessa personer hade också blivit utkastade av sina föräldrar.

Då kan man ju också undra vad socialen håller på med, om så många hamnar i utanförskap?
För att få den hjälp av socialen man vill ha, måste man vara i "innegänget". Liksom om du är papperslös i Sverige och d.v.s om du är flykting eller i något i den stilen kan du inte få hjälp i Sverige! Det gäller alltså om du blir sjuk kan du inte få den vård du borde få eller leva som en svensk. Socialen hjälper inte personer som inte är med i "innegänget". Där rycker istället hjälpsamma grupper in i Sverige.

Mer och mer skillnader mellan rika och fattiga blir det i Sverige, det är jättedåligt! Vart är Sverige påväg emot? Om Sverige vill bli som USA! Kan ni väl bara föreställa er ett Sverige som rika lever himmelriket medan fattiga knappt har något att äta och folk som inte har tak över huvudet. Ska tryggheten helt plötsligt bara finnas hoss kyrkor och deras grupper/organisationer? Precis som i USA?! Vill ni ha så i Sverige?! Gör något åt det, ni som är myndiga och förstår vad jag skriver om. Om man som person har läst detta blogginlägg går det inte att bara att glömma bort det ,för då är man en DÅRE! Om man får höra sådant här och inte försöker förmedla det vidare eller göra något åt saken är man en DÅRE. Det är som att man lyssnar och det kommer in i ena örat och bara försvinner ut i det andra örat!

Jag lever gott och ska vara glad över det, men det skär i hjärtat när man gått runt och trott att Sverige är ett bra land hela sitt liv, när det egentligen har sina bitar kvar som måste sättas på plats. Det finns för lite lagar inom denna diskussion.

Tänk att 20-50.000 människor i Sverige lever papperslöst d.v.s. otryggt! De vänder sig som mest till organisationer som har volentärer och som kan hjälpa de och deras vardag. Volentärerna jobbar också på att pusha på socialen att göra något gott utav situationen personen/personerna är i, men det är inte alltid lätt, för att Sverige har ramar för vilka man får hjälpa och inte hjälpa och på vilket sätt.

Om ni vill läsa mer om den grupp/organisation som fick mig att öppna mina ögon hur det nutida Sverige ser ut, kan ni gå in på: http://www.franciskushjalpen.se/

För att besöka Ritchelles blogg tryck här.

0 Kommentera: